ЗОРАН МИЛИНКОВИЋ ПРЕУЗЕО КЛУБ ИЗ САУДИЈСКЕ АРАБИЈЕ, МАРКО МИЛОВАНОВИЋ ПРВИ ПОМОЋНИК

 

Двојица бивших тренера Колубаре каријеру настављају у Саудијској Арабији и то у истом клубу! Наиме, сјајни стручњак Зоран Милинковић, прихватио је позив тамошњег друголигаша Ал Аил, а за првог сарадника изабрао је млађег колегу Марка Миловановића. Кофери су спаковани и већ данас следи лет у сусрет новим обавезама и изазовима.
– Било је неколико понуда, звали су са више страна, али сам прихватио позив из Саудијске Арабије и верујем да сам направио добар избор. Биће времена за причу, прво да стигнемо на ново одредиште, да осетимо атмосферу, упознамо клуб… Знамо шта нас очекује. Нема страха, већ жеље за добрим радом и квалитетним резултатима – рекао је Милинковић.


Име овог тренера остаће уписано златним словима у аналима Колубаре, коју је пре две године као шеф стручног штаба винуо у елитно друштво. Прекаљени стручњак био је шампион са Партизаном, оствари о сјајне резултате у Европи после тога. Нису изостали ни у успеси са Спартаком и Војводином. Предводио је у највишем рангу нашег фудбала још и Рад, Вождовац, Напредак.. Боравио у Грчкој, Катару, Либији… Памте га у Обилићу, Борчи, Бањалуци…
Када је реч о првом помоћнику Зоран Милинковић се одлучио да на далеки пут поведе Марка Миловановића. Млади тренер је радио са млађим селекцијама у Колубари, једно време предводио и први тим „рудара“, а потом се отиснуо у Кину, потом у Кувајт и Катар.


– Све се одиграло прилично брзо. Искрен да будем, када сам добио позив тренера као што је „Киза“ Милинковић, нисам имао ни времена да много размишљам, јер такав позив се једноставно не одбија. Имам одређено искуство, али ово доживљавам као огроман искорак у каријери. Признајем, има ту и неке позитивне треме, али она ће да нестане ускоро – рекао је Марко Миловановић.
У стручном штабу биће и још један наш стручњак, а реч је о тренеру голмана Божидару Тумбасу.
Срећно!

 


 

Scroll to Top