СЛОБОДИ ИЗ СТУБИЦЕ ЈЕСЕЊИ ТРОН ПРВЕ ОПШТИНСКЕ ЛИГЕ

Утакмицама 9.последњег јесењег кола пала је завеса на први део првенства Прве општинске лиге. После првог круга трке за бодове, епитет најуспешније екипе припао је Слободи из Стубице, која је ремијем у Крушевици потврдила примат и са бодом предности у односу на најближег пратиоца одлази на зимску паузу.


Од ове сезоне Прва општинска лига има десет клубова, а како је најављена и реорганизација за наредну такмичарску годину (смањење са десет на осам клубова), разумљиво је што је лига у јесењем делу била уједначена, како у борби за највиши пласман, тако и у доњем делу табеле. На крају овогодишњег првенства последњепласирани клуб  ће се преселити у нижи ранг, а први изнад црте играће доигравање са другопласираним из Друге општинске лиге за улазак, односно опстанак међу „прволигашима“.
Дакле, Стубица слави јесење почасти, али је извесно да ће у наставку сезоне, више него озбиљне ривале имати у Младости из Барошевца, Бурову, Шумадинцу, али и Слоги и Младости из Чибутковице.
Очекује се и занимљива борба за доњи део табеле, тачније опстанак, где је после протеклих девет кола најугроженији Раднички из Дрена који нема освојен ни бод (одузет један због неодласка на утакмицу са ОФК Борцем), а трку ће занимљивом да чине и Пролетер, Петка и ОФК Борац из Араповца, тимови који су тренутно у другој половини табеле.
Наставак првенства предвиђен је за последњу недељу марта месеца 2024.године.

 


 

Scroll to Top