НА РЕДУ ПОСЛЕДЊЕ КОЛО У ЛИГАМА ФСБ, ОФК БУДУЋНОСТ У ДРБИЈУ ЈЕСЕЊИ ОДЛУЧУЈЕ О ТРОНУ

 

 

Наредног викенда завршава се први део првенства у лигама под капом ФС Београда. Када је реч о представницима Лазаревца, они су мање-више у горњем делу табеле, али би последњих овојесењих 90 минута могло да донесе и повод за славље и нове успехе.
Када се ово каже, онда се то пре свега односи на ОФК Будућност, која у последње коло првог дела сезоне улази као лидер Београдске зоне. Састав из Дудовице очекује не само дерби кола, већ и дерби јесени. На мегдан у Брајковац долази најближи пратилац екипа Равне горе. У случају победе, састав из Дудовице би се током зимске паузе шепурио на трону, а то би, у неку руку, после прошлосезонског пласмана у овај ранг, био нови подвиг за анале без обзира на то што је реч тек о полусезони.
Рачуница је проста, ОФК Будућност и Равна гора у директном окршају одлучују о судбини, односно о поретку на табели. Победа и једном и другом тиму гарантује прво место, док би у случају ремија, Комграм то могао да искористи и уз обавезну победу у свом дуелу стигне до јесењих почасти.
Преостала два клуба из лазаревачког атара Напредак из Медошевца и Шушњар 1977 играју баш у последњем колу. Победа је циљ и једних и других. Медошевчанима би три бода значила знатно мирнији наставак, док би евентуални успех Шушњарцима дао изгледне прилике да се на пролеће озбиљније умешају у трку за виши ранг.
Ушће Нови Београд из Степојевца је једини представник ФСОЛ  у Српској лиги. Реми и пораз у два претходна кола од Торлака и Будућности, удаљили су некадашње „градитеље“ од шансе за јесењу титулу. Ипак, мотива неће изостати на гостовању у Баричу, те би победа у најмању руку оверила садашње четврто место и оставила клуб у трци за прволигашко друштво.
У Првој „Б“ београдској лиги, коло пре краја, лазаревачки представници су добро позиционирани. Раднички из Рудоваца је трећи, али без шансе да трон станује на стадиону на путу за Аранђеловац. Међутим, зелено-црни имају добру прилику за оцену зрелости и квалитета, јер у Рудовце долази лидер Рушањ, по многима најбоља екипа у овом рангу. Три бода би повећала шансе да се у наставку направи искорак и оствари виза за Београдску зону. Шумадија из Шопића и Турбина имају по 18 бодова и тренутно деле шесто и седмо место, без већих изгледа за напредак на табели. Опет, бодови су приоритет и за једне и друге. У Шопићу гостује Борац из Арнајева, док „турбоси“ из Вреоца дочекују старог знанца из Лисовића.
Још 90 минута па на одмор. Заслужени.

 


УШЋЕ НОВИ БЕОГРАД У БОРБИ ЗА ПОЛУФНАЛЕ КУПА

 

Поред првенства екипа Ушћа Нови Београд испред себе има и препреку у четврфиналу Купа Србије на подрчју ФСБ. Црвено-бели ће у борби за полуфинале (среда, 15 ноцембар у 13 часова),имати млади и надахнути састав Телеоптика. По оценама многих Блажић, Трајковић, Арсић и остали су бар у најави благи фаворити у овом дуелу.

 


 

Scroll to Top