ЗАВРШЕН ПРВИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „ВЛАДАН МИЛОЈЕВИЋ-БРАЦА“

 

Тријумфом екипе „Кеса од бурека“ завршен је Први меморијални турнир „Владан Милојевић – Браца“, који је у Степојевцу организован у знак сећања на прерано преминулог младог тренера. Владини пријатељи су успешно организовали такмичерње на којем је учествовало 16 екипа подељених у четири групе. После утакмица по групама и елиминационих мечева, дошло се до финала у којем су се састале екипе „Кеса од бурека“ и „Тадија коп“, а у одлучујућем  дуелу састав који су чинили Урош Радојичић, Никола Петковић, Растко Софронић, Страхиња Радовановић и остали заслужено је стигао до првог места, а да је славила и екипа у чијим редовима су били: Милош Ненадовић, Лука Лазаревић, Стефан Живковић и остали, свакако не би било незаслужено. Треће место припало је екипи „Модус градња“ која је у утакмици за утеху савладала „Танго смрти“.

Пре финалне утакмице Ненад Николић Бађо, прочитао је дирљив говор у част Владана Милојевића-Браце, а после тога Вукашин Јеремић је испред ФС Београда уручио Владиној мајци Драгани потсхумну плакету, док је исто признање Владиној сестри Маји Симић испред ФСО Лазаревца предао секретар Милоје Радичевић. Организатори турнира су се пригодним захвалницама одужили спонзорима турнира, друштвеним организацијама, судијама и медијским кућама. Пехари и симболичне новчане награде припале су екипама за освојено прво, друго и треће место.
Посебан жири проглаисо је и најбоље појединце турнира. Најбољи стрелац је Горан Бељић („Тадија коп“), најбољи голман је Филип Бељинац („Модус градња), а најбољи играч је Растко Софронић („Кеса од бурека“). Победнички пехар најбољој екипи уручио је Владин сестрић Вук Симић.
Пред почетак финалне утакмице играма се представило Културно уметничко друштво „Диша Ђурђевић“ из Вреоца, а у ревијалној утакмици где је резултат био најмање битан, снаге су одмерили Владини пријатељи, некадашњи саиграчи на терену, колеге тренери, другови из детињства.
Ваља истаћи да је одржан и турнир за дечаке рођене 2014.-2015.године на којем је највише приказала екипа Степојевац која је освојила прво место, јер је у финалу савладала вршњаке из Црвене звезде (Конатице). Турнир је имао и хуманитарни карактер јер је сав приход од продатог пића и кокица уплаћен на рачун деце Владана Милојевића.
– Желео бих да се захвалим свима који су нам помогли у реализацији овог турнира и све ћемо учинити да он временом прерасте у традицију јер је наш Влада то заслужио. Посебно бих се захвалио руководство ОШ“ Вук Караџић“ и директорки Верици Анђелић. Велико хвала спонзорима, МЗ Стерпојевац, Синдикату „Колубара“, Фудбалском савезу Београда и Фудбалском савезу општине Лазаревац, учесницима турнира и публици која је у великом броју била присутна током свих дана турнира – рекао је Милош Бркић, Владин пријатељ  и један од организатора такмичења.

 


 

Scroll to Top