ЈОВАНА ДРОБЊАК, ЧЛАНИЦА НАШЕГ САВЕЗА АКТИВНА КАО ФУДБАЛЕРКА, ФУДБАЛСКИ СУДИЈА И МУЗИЧАР

 

Обично се каже, ако радиш оно што волиш, онда си пронашао себе. Нешто слично може да се односи и на младу Јовану Дробњак (2003). Ова Лазаревчанка је чланица Фудбалског савеза општине Лазаревац, јер је активна као фудбалски судија. Тренутно дели правду на теренима Општинске лиге. Уједно, њено име је одавно и у протоколима утакмица, јер је активна и као фудбалерка. После играња у Колубари, тренутно је чланица ЖФК Херој Полет из Београда. И ту се списак њених активности не завршава. Наиме, Јована је чланица ансабла КУД „Диша Ђурђевић“ из Вреоца. Уз све наведено, ова девојка је и посвећена школовању на Факултету спорта и физичке културе у Београду.
Дакле, поред спортских терена Јовану можете видети на бинама, позорницама, трговима и на другим местима где њен ансамбол прати фолклoрну групу КУД „Диша Ђорђевић“. Тако је било и недавно када је ова група увеличала Први меморијални турнир „Владан Милојевић-Браца“ који је одржан ну Степојевцу, на терену Основне школе „Вук Караџић“. Једностацвно, није могло да се не примети да је део оркестра девојка са добошем (бубањ или гоч), како се обично назива овај инструмент.
– Многи се изненаде када ме виде да сам у друштву музичара. Просто, заволела сам ово дружење, неговање наше традиције. Све ово ми прија. КУД је добра прилика за дружење, путовања, стицање нових познанстава, упознавање различитих крајева, обичаја и куклтура – каже Јована.
Није могло ни без теме – фудбал.
– Направила сам малу паузу због повреде. Сада се ситуација поправила, па ћу бити и на терену и као играч и као судија. Припреме су увелико у току – нагласила је ова скромна девојка.
Када је реч о фолклору, ту љубав овој двадесетогодишњакињи усадила јој je мајка Гордана која је деценијама била чланица КУД „Колубара“ из Великих Црљена“ и „Диша Ђурђевић“ из Вреоца.

 


 

Scroll to Top