УМРО ВЛАДА ЛАЛЕ ГРУЈИЧИЋ ЛЕГЕНДАРНИ ГОЛГЕТЕР КОЛУБАРЕ

 

После тешке болести у Лајковцу је преминуо Влада Лале Грујичић, некадашњи фудбалер Колубаре. Са животне сцене отишао је ненадмашни голгетер који ће трајно остати урезан у срцима и сећању лазаревачких љубитеља фудбала посебно навијачима зелено-црних.
Влада Грујичић, рођен је 23.децембра 1956. године у Лајковцу, где је почео да се бави фудбалом. Дуго је носио дрес Железничара, да би његов потенцијал дошао до изражаја преласком у Колубару у коју је стигао на позив легендарног Јове Лазаревића, председника клуба. Био је популарни „Лале“ неустрашиви стрелац, голгетер какав се ретко рађа. Красио га је истанчани осећај за гол, а и данас се препричавају његови сокови и мајсторски ударци главом који су голмане бацали на колена. Носећи дрес Колубаре, израстао је у једног од најбољих стрелаца Српске лиге свих времена.
Наравно, таква игра и реализација уврстиле су га у селекције Београда и Србије. Имао је Грујичић задовољство да публику подигне на ноге у „Максимиру“, где је предводио навалу Београда у дуелу са Загребом. Дуго се причало како је својевремено отишао на пробу у сплитски Хајдук. Па ипак, носталгија, љубав према породици и његовом Лајковцу, спречила је тај трансфер. Постоји и анегдота, по којој је и сам Лале рекао да не може без мајчиних крофни, па је уместо на „Пољуду“ наставио да игра за Колубару, да би каријеру завршио у свом Железничару, где је радио и као тренер.
Носећи дрес Колубаре играо је у сјајној генерацији са Мићком Јовановићем, Крезом Жујевићем, Петровићем, Ристовићем, Грчићем, Букарицом, Брајовићем, Ранковићем, Михићем, Милојевићем, Митровићем, Сунајком, Јевтићем, Јаковљевићем и многим другим играчима тог времена.
Вест о смрти Лалета Грујичића, погодила је његове некадашње саиграче, али и све присталице фудбала у Лазаревцу, навијаче Колубаре, посебно оне који памте мајсторије овог сјајног фудбалера, голгетера, али и великом пријатеља и човека ван терена.
Комеморација поводом смрти Владе Грујичића, одржаће се у уторак 31.октобра у 10 часова у просторијама Фудбалског клуба Железничар, а сахрана је у 12.30 часова на Новом гробљу у Лајковцу.

 


 

Scroll to Top