ТОПЛО У ДУДОВИЦИ, ХЛАДНО У РУДОВЦИМА

 

Мечевима 13.кола завршен је јесењи део првенства у Првој „Б“ београдској лиги у којој се текмиче четири клуба са територије ФСО Лазаревац. Најбољи пласман у овом рангу остварила је екипа ОФК Будућност из Дудовице која ће зимску паузу да проведе на трећем месту са 30 освојених бодова. На тај начин изабраници тренера Бранка Ашковића, налазе се у кругу најозбиљнијих кандидата да се од идуће сезоне нађу у вишем рангу Београдској зони.
Епитет јесењег првака припао је Рушњу, други је БСК, а Будућност је трећа са само два бода мање у односу на водећи тандем. Овај податак може сасвим довољно најави узбудљиво и занимљиво пролеће.
– Задовољни смо оствареним, мада је могло да буде и боље. Пред нама је пауза коју ћемо покушати да искористимо на најбољи начин како бисмо спремно дочекали пролећна искушења. Похвалио бих играче коју дали максимум и поред неколико пропуста, као и свима клубу који су живели са екипом и омогућили на максималне услове. За разлику од ривала, ми смо као домаћини играли у Брајковцу, али то се није осетило ни по питању резултата, а посебно подршке коју смо имали од стране верних навијача – истакао је Бранко Ашковић, тренер клуба из Дудовице.
Од осталих представника наше општине у горњој половини табеле је Шумадија из Шопића која је сакупила 19 бодова и на одмор одлази са шесте позиције. У доњем делу је Турбина из Вреоца са уписаних 15 бодова, што јој је било довољно за десето место. По многима, највеће разочарење је Раднички из Рудоваца. Некадашњи члан тадашње Друге српске лиге позициониран је на дванаестом месту са исто толико освојених бодова.
Првенство на теренима Прве „Б“ београдске лиге наставиће се у другој половини марта 2023.године.

Scroll to Top