КОЛУБАРА ДЕВЕТА НА КРАЈУ ЈЕСЕНИ

 

Фудбалери Колубаре први део првенства завршили су на деветом месту. Суперлигаш из Лазаревца добро је отворио сезону и дуго био у горњој половини табеле, али је после 19. кола морао да се задовољи позицијом испод црте која табелу дели на два дела. Зелено-црни су сакупили 20 бодова уз гол количник 16:35. Поред пет победа и исто толико ремија, „рудари“ су доживели и девет пораза.
Да је неко Лазаревчанима понудио садашњу позицију пре старта првенствене трке, вероватно би многи прихватили, али никако се не може тек тако прећи преко чињенице да су Васиљевић, Јанковић, Станивуковић и другови могли да буду и боље пласирани или у најмању руку да су сакупили неки бод више. Утисак је покварен у финишу јесени, али било како било, оцена мора да буде прелазна иако је јасно да Колубару очекује тешко пролеће.
Екипу је ново првенство увео искусни стручњак Дејан Шваба Ђурђевић, али се у финишу првог дела поновила ситуација из претходне сезоне, па је Верољуб Дуканац поново преузео кормило тима и завршио јесењи део.
– Резултати су такви какви јесу и стоји чињеница да је могло и морало боље. Ипак је то за неку дубљу анализу. У сваком случају, позиција на табели нам доноси колико-толико мирнији одмор и поред чињенице да смо свесни да нас очекује изузетно тешка друга деоница. Лично верујем да овај тим уз мале корекције може да уплови у мирне воде, а зашто да не и да пласман поправи за неко место, јер по свему виђеном заслужујемо бољу позицију на табели – каже Дуканац.
Колубару у другом делу првенства очекују дуели који ће да дају коначан суд да ли ће играти у плеј-офу или плеј-ауту. Ривали на домаћем терену биће: Радник, Вождовац, Јавор, ТСЦ, Напредак и Спартак, док ће као гост играти са: Војводином, Чукаричким, Партизаном, Новим Пазаром и Младост ГАТ.
Оно што челнике клуба у зимској паузи очекује, свакако је ангажовање потребних појачања, а није искључено да неколико садашњих првотимаца потражи нову средину.
Суперлигаш из Лазаревца припреме за други део сезоне требало би да почне 15. децембра.

 


ВУКУШИЋ ПОСТИГАО ЧЕТИРИ, МИЛОЈЕВИЋА ТРИ ГОЛА

У првом делу првенства фудбалери Колубаре успели су да постигну 16 голова, мада су им на две утакмице у томе помогли и играчи противничких клубова, јер су и они на две утакмице погађали, али своју мрежу. Тек, када се подвуче црта испод појединачног учинка, први стрелац „рудара“ је Анте Вукушић са четири постигнута гола, а један мање дело је Немање Милојевића, по многима најбољег играча зелено-.црних у досадашњем току првенства.
У стрелце су се још уписивали Милош Филиповић са два гола, док су по један дали: Игор Цветојевић, Стефан Марјановић, Харис Кадрић, Дамир Садиковић и Петар Ђуричковић.


ЦВЕТОЈЕВИЋ  СТРЕЛАЦ ЗА КОЛУБАРУ И ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ

Игор Цветојевић, млади првотимац Колубаре један је од играча који је успео да се упише у листу стрелаца, али је исто тако, остати  записано да је овај  фудбалери на још једној утакмици погодио мрежу. Наиме, он је стрелац првог гола у сезону, када је у мечу 1.кола матирао голмана Радничког из Крагујевца, а је већ у следећем колу на гостовању Црвеној звезди, послао лопту у сопствену мрежу.


 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top