СА ПИКСИЈЕМ НА КЛУПИ ШУШЊАР 1977 КРЕЋЕ У ПРОЛЕЋНУ ТРКУ

 

 

Напорне припреме одлазе у архиву. Шта је и колико урађено, најбоље ће показати наредни период и партије на терену. Овог викенда пролећну премијеру имаће клубови Српске лиге и Београдске зоне.
Ушће Нови Београд из Степојевца (некада Степојевац Вага), једини представник када је реч ФСО Лазаревац у овом рангу, после одређених промена у играчком кадру, на отварању другог дела сезоне, одлази на мегдан добро познатом ривалу сурчинском Јединству. Ваља напоменути да је Ушће јесен завршило на четвртом месту са 29 бодова, пет мање од водећег тандема Земуна и Звездаре. Дакле, сасвим је реално да се српсколигаш са адресом у Степојевцу умеша у трку за пласман међу прволигаше.
– Имамо амбиције и планове. Очекујемо доста од пролећне сезоне. Имамо квалитет и то само морамо да потврдимо на терену – поручују из Ушћа Нови Београд.
Фудбалски Лазаревац има три представника међу зонашима. ОФК Будућност из Дудовце у други део првенства улази као јесењи првак (33 освојена бода). Шушњар 1977 је пети са 27, док је Напредак из Медошевца тренутно на позицији 10 са 21 освојеним бодом.
У одбрану јесењих почасти тим Дудовице креће у недељу и утакмице са Хајдуком са Лиона (недеља 17 часова стадион Колубаре). Јасно је да су изабраници тренера Драгана Грчића фаворити.
– Прво коло наставка је увек најтеже, зато морамо у предстојећих 90 минута да уђемо као да је на другој половини терена лидер – опрезан је Миломир Мића Милошевић, спортски директор црвено-плавих.
Медошевчани на свом „театру снова“ за госта имају увек неугодно Зуце, док Шушњар 1977  очекује тешко гостовање на „Селтерсу“ против ОФК Младеновца.
– Гледаћемо да поправимо јесењи бодовни салдо и стигнемо до позиције која ће нам гарантовати играње у овом рангу и у наредном првенству. Зуце поштујемо, али очекујемо победу – оптимиста је Илија Мушицки, први административац Напретка.
Жеља за добрим резултатом присутна је и у Шушњару 1977.
– Напорно смо радили током паузе, појачали смо играчки кадар, ангажовали сјајног тренера Ненада Пиксија Ковачевића (на слици), тако да се надамо и добрим резултатима – истиче Душан Шука један од челника, али и играч зонаша из Шушњара.

 


 

Scroll to Top