ИЗНЕНАДА НАС ЈЕ НАПУСТИО ЧИКА ЖУЋА СМИЉАНИЋ

 

 

Још један члан Фудбалског савеза општине Лазаревац из старије гарде нас је изненада напустио. У 74. години престало је да куца срце Живомира Смиљанића, бившег фудбалског судије, председника судијске организације нашег савеза, делегата..
Заправо, није било функције у фудбалу коју нас чика Жућа није могао да обавља. Увек максимално посвећен и такав је остао до последњег дана живота.
Посебну љубав имао је према његовој Дудовици и ОФК Будућности, клубу који је носио у срцу. Био је у руководству клуба, али се ларио посла и  када је требало обележити терен и обући маркер и бити редар. Пратио је свој тим, па се и веселио када је ОФК Будућност ушла летос у Зону. Веровао је у нову историју и пласман у Српску лигу,  али смрт га претекла.
Био је Смиљанић активан и у Колубари коју је такође поштовао и волео.
Остаће наш чика Жућа упамћен и као председник Судијске организације, која је у то време дала Лазаревцу највише судија на Српској лиги. Касније, као делегат, посебно је волео да посаветује млађе судије.
Радо је навраћао у просторије ФСО Лазаревца. Увек ведрог духа, срдачног поздрава, лепе речи. Посебно се поносио признањем за животно дело које му је наш савез летос доделио пред финале Купа. Недавно нам је најавио да ће да се повуче од лета и да хоће да ужива у утакмицама ОФК Будућности и да са његовим пензионерима дели партије домина.
Овакав одлазак Живомира Жуће Смиљанића, ипак нисмо очекивали.
Место и датум сахране биће накнадно саопштени.

Scroll to Top