ПРЕМИНУО РАТОМИР РАША БАБИЋ БИВШИ ПРЕДСЕДНИК ФС БЕОГРАДА

 

 

У 82. години преминуо је Ратомир Раша Бабић, бивши председник Фудбалског савеза Београда, дугогодишњи функционер Партизана, члан ИО ФС Србије. Реч о човеку који је до последњег дана био посвећен фудбалу који је заволео још од првих корака у родној Коцељеви. Ко је познавао Рашу, добро зна да је његова највећа љубав био клуб из Хумске 1. Нема функције коју није обављао, али је увек посебну пажњу имао према млађим селекцијама. Остаће уписано у аналима црно-белих колики допринос је Бабић имао када су се ковали планови око изградње Спортског центра „Земунело“.
Ратомир Бабић био је и на челу ФС Београда. Прво, као председник привременог органа који је у Делиградску 27 стигао после турбуленција у београдској кући фудбала, да би убрзо постао и председник. У том периоду у тандему са Јованом Шурбатовићем, генералним секретаром, урадио је много на враћању угледа кровне организације Београда. Када се то каже, пре свега се мисли на стабилно финансирање, инфраструктурно ФСБ је добио далеко лепши изглед, клубовима су врата била отворена за све проблеме… Бабић је имао коректан, професионалан, али и пријатељски однос са сарадницима, увек спреман за сарадњу, било да је реч о клубовима, судијама, тренерима или медијима. Када је одлазио са места првог човека ФСБ за тадашњи лист „Спорт“ изјавио је:
– Било је много тешко, али смо мој Јоца (Јован Шурбатовић, прим.аут.) и ја , некако успели да испливамо из тог вртлога лоших ствари. Данас је ФСБ оно што и треба да буде. И да Вам искрено кажем, поносан сам на урађено.
У неколико наврата Бабић је био и на важним положајима у ФС Србије. Био је члан Скупштине, Извршног одбора, у разним комисијама, као представник Партизана био је и део тадашње Заједнице клубова Прве лиге (данашња Суперлига).
Датум и место сахране Ратомира Раше Бабића, биће накнадно саопштени.

 


 

Scroll to Top