ПРЕМИНУО РАДЕНКО БЛАГОЈЕВИЋ-ЏАЈА

 

У 70.години после дуге и тешке болести преминуо је Раденко Благојевић. Фудбалски Лазаревац изгубио је још једног вредног и узорног члана из редова старије гарде. Са животне сцене сишао је популарни Џаја, како су га многи ословљавали. Ако се некада буде правио фудбалски алманах лазаревачког спорта и фудбала, Џајино име морало би да се нађе у њему.
Остаће упамћен као играч Младог радника из Јунковца из златних времена овог клуба, али и Радничког из Дрена из чији је дрес такође носио.  Касније, упустио се у воде фудбалског судије. Делио је правду у то време на врућим теренима Лазаревца и његове околине. После тога као искусан био је у такмичарским органима, био делегат, бринуо о младим судијама…

Раденко Благојевић

Ипак, посебан траг Раденко Благојевић оставио је у Колубари. Тадашње руководство зелено-црних на челу са председником Радисавом Мићом Ранковићем, поверило је Џаји бригу о млађим селекцијама. Било је то време када су наде  (омладинци) Колубаре са тренером Николом Никићем, легендом сарајевског Жељезничара оствариле пласман у Квалитетну лигу Србије. Остаће уписано да су тадашњу генерацију последњу до данашњих дана која је успела да оствари тај успех, између осталих чинили Драган Чадиковски, Никола Вујошевић, Марко Ранковић, Душан Васиљевић, Владан Крстајић, Немања Давидовић и многи други. Неки од њих касније постали су играчи познатих клубова, али и репрезентативци. Кажу, њихов чика Џаја био им је и мама и тата. Увек уз њих, да их бодри, саветује или када би то затребало и критикује.
Фудбалски ген Раденко је усадио у синове Николу и Ђорђа, данас тренере у клубовима из Лазаревца.Остаће Џаја поносан и на унука, свог мезимца Андреју кога је дочекао да види са лоптом и копачкама, али и у дресу Црвене звезде.
Сахрана Раденка Џаје Благојевића, обавиће се у уторак 5.децембра у 13 часова на гробљу у Лазаревцу.

 


 

Scroll to Top