ПЕТЛИЋИ СФУ АКАДЕМИЈА ФУДБАЛА ЛАЗАРЕВАЦ ОД ПРОЛЕЋА У ЕЛИТНОМ ДРУШТВУ

 

Из године у годину, од сезоне до сезоне, малишани из СФУ Академија фудбала Лазаревац, остварују све запаженије резултате, било да је реч о лигашким или турнирским такмичењима. У јесењој сезони лига млађих категорија под ингеренцијом ФС Београда, надметало се пет селекција овог клуба. Тако су рецимо, млађи кадети и пионири на другом месту у свом узрасту, омладинци су други међу „друголигашима“, док су млађи пионири у средини табеле.
Па ипак, посебан успех остварили су петлићи „академичара“ који су пласманом на четврто месту у Групи „Б“ изборили пласман у Прву лигу петлића која ће се формирати од пролећа и у којој ће се наћи по четири најбоље пласирана клуба из досадашње три групе.
– Остварили смо велики успех, а заслуге за остварени резултат, свакако на првом месту припадају талентованим малишанима, као и тренерима Дарку Бошковићу и Владимиру Бранковићу. Када се заврши први део сезоне, знаћемо скромно у складу са могућностима, али како и доликује да обележимо овај успех – са поносом истиче Зоран Стојисављевић, челник ФСУ Академија фудбала Лазаревац.
Ваља напоменути да је ова генерација играча (2011.годиште) формирана тек недавно када је направљена сарадња са још једним лазаревачким клубом Реал 28.
– Када смо донели одлуку да удружимо снаге, акценат смо ставили управо на ову генерацију. Први део такмичарске сезоне показао је да смо на добром путу. На пролеће ћемо играти са најбољим екипама које фудбалски Београд има у овом узрасту тренутно – нагласио је Ђорђе Благојевић, тренер и челник Реала 28.
Без обзира на резултата из последњег (заосталог) меча са Партизаном на домаћем терену, мали „академичари“ ће на пролеће делити мегдане са вршњацима из Црвене звезде, Партизана, Олимпика, Рада, Синђелића, Жаркова… Биће то без сумње, још један више него довољан мотив да се остваре још бољи резултати.

 


ОД ТЕРЗИЋА ДО ПЕТРОВИЋА

 

Тренерски тандем петлића СФУ Академија фудбала Лазаревац Дарко Бошковић и Владимир Бранковић, на располагању имају заиста талентовану генерацију дечака,којима многи предвиђају лепу перспективу. Током јесењег дела првенства за састав су конкурисали: Терзић, Павловић, Пантић, Бранковић, Гајић, Благојевић, Виларет, Антонијевић, В. Ивановић, Р. Ивановић, Радовановић, Стоиљковић, Мијаиловић, Ивановић и Петровић.

 


 

Scroll to Top