КОМШИЈСКИ ДЕРБИ ТУРБИНА – РАДНИЧКИ ПОСЛАСТИЦА ВИКЕНДА

 

Пред нама је, бар тако многи кажу занимљив викенд на фудбалским теренима у Лазаревцу и околини. Констатација је свакако прихватљива, ако се зна да јесењи део првенства улази у завршницу. Па ипак, када је реч о суботи и недељи пред нама, један меч се издваја, како по важности, тако и по традицији и ривалитету.
У оквиру 9. кола Прве Б београдске лиге у недељу (15 часова) на терену у Медошевцу, састаће се Турбина и Раднички. Реч је о два клуба који су годинама актери на београдским теренима, а кроз историју Вреочани су војевали битке у Српској лиги, Зони, док су Рудовчани некада били чланови ондашње Друге српске лиге. Уз све, мечеви ова два тима увек су доносили узбудљив и неизвестан фудбал.
– У свако утакмицу улазимо исто без обзира на то ко нам је ривал. Рудовчани су наши спортски пријатељи, али на терену је то све некако другачије. Биће то, верујем, добра утакмица, а ако одиграмо у складу са могућностима можемо да с надамо повољном резултату – каже Милоје Вукић, челник популарних „турбоса“.
И у Радничком не крију планове.
– Ове јесени се некако боље сналазимо када гостујемо, па нека тако буде и овога пута. Играћемо на лепом терену у доброј атмосфери, па је то сигурно довољан мотив да играчи пруже максимум – кратак је али и довољно јасан био Саша Јовановић, административац зелено-црних.
Турбина и Раднички су комшије и на табели. Пред недељних 90 минута, Вреочани су четврти са 14 бодова, а Рудовчани су само степеник ниже са 13 освојених бодова.

 


 

Scroll to Top