ЛАЗАРЕВАЧКИ ТРЕНЕР СТЕВАН ВАСИЉЕВИЋ КАРИЈЕРУ НАСТАВЉА У ЛИБИЈИ

 

Добар глас се далеко чује, а квалитетан рад широм отвара границе. Да је тако, потврђује и пример младог лазаревачког тренера Стевана Васиљевића. После рада у домаћим клубовима, боравка у Кини и претгходне године у Кувајту, овај стручњак добио је позив из далеке Либије где је преузео једну од млађих селекција клуба Абу Салим СЦ из Триполија. Реч је о клубу који је међу водећима у овој земљи, што не треба да чуди, јер је на његовом челу  и актуелни власник Ал Хили Триполија шампиона државе.
– Наш клуб припада једној од већих у регији Триполија који има преко 700.000 становника – почео је разговор Васиљевић.- Имамо сјајне услове, од просторија, новог вештачког терена. Сениорски тим је претходну сезону завршио на високом четвртом месту, а млађе селекције играју у елитном рангу. Мени је припала селекција У-17. Сада је испред мене период прилагођавање на нову средину, систем рада… Верујем да ће врло брзо све да дође на своје место.

Друштво Васиљевићу у Абу Салим СЦ правиће и колеге Марко Матовић и Вук Дринчић, који су претходном периоду радили са млађим селекцијама Сутјеске из Никшића.
– Свакако да ће та чињеница умногоме  да ми помогне, јер је увек лепо у окружењу имати своје људе – нагласио је Стеван Васиљевић.
На којем нивоу функционише клуб из Триполија, можда најбоље говори и податак да је комплетно руководство клуба било присутно приликом потписивања уговора тројице тренера.

 


 

Scroll to Top