ИЗА КЛУБOВА СА ПОДРУЧЈА ЛАЗЕРЕВЦА УСПЕШНА ПОЛУСЕЗОНА У ЛИГАМА ФС БЕОГРАДА

 

Када се подвуче црта испод првог дела првенства у лигама под ингеренцијом Фудбалског савеза Београда, онда клубови са подручја Лазаревца, могу да буду и те како задовољни, разумљиво,неко мање, а неко више. Било како било, слика је лепа, а самим тим и погледи на табеле пријају.
Ушће Нови Београд са адресом у Степојевцу, једини је представник ФСО Лазаревца у Српској лиги – Београд. Током већег дела првог дела сезоне, клуб који као домаћин мечеве игра на терену крај Хале спортова на Новом Београду, био је при врху табеле, а једно време чак и био лидер. Па ипак, после 16.кола Ушће Нови Београд је заузело високо четврто место са 29 освојених бодова у гол количник 26:16. Пет бодова заостатка за водећим тандемом Земун и Звездара, даје право да се некадашњи „градитељи“ (Степојевац Вага), упусте у трку за позицију која води у виши ранг.
Три лазаревачка клуба у Београдској зони су такође заслужила похвале. Наравно, сви комплименти иду на адресу ОФК Будућности из Дудовице, која се окитила насловом јесењег првака. Сада остаје да клуб крај Ибарске магистрале на пролеће потврди садашњи пласман и на тај начин покуша да оствари историјски подвиг и домогне се српсколигашког друштва. Шушњар 1977 је јесен завршио на петом месту, односно на деоби четвртог са Умоком (по 27 бодова), па ако се има на уму да је заостатак за водећом ОФК Будућност шест, а за другопласираним Комграпом само четири бода, онда ни овај клуб није без шанси да се домогне селидбе у виши ранг. Можда би у наставку један од адута Шушњара 1977 могао да буде и тај што би коначно ривале требало да угосте на терену у Шушњару на којем се радови на реновирању увелико приводе крају. Коначно, медошевачки Напредак је дуго био при врху, али је јесен завршио степеник испод златне средине. Објективно, Медошевчани не би требало да стрепе за опстанак, а опет, уз пар појачања могли би и на пролеће да буду тврд орах за многе ривале.
Раднички из Рудоваца је најбоље пласирани тим (четврто место), када се говори о представницима ФСОЛ у Првој београдској лиги група „Б“. Без обзира на то што су из табора зелено-црних најављивали поход на врх са жељом да се клуб светле и богате традицији (осамдесетих година претходног миленијума играо у тадашњој Другој српској лиги), чини се да је тренутно дванаест бодова мањка у односу на лидера из Рушња велики заостатак, мада би евентуално друго место можда било прилика за доигравање, али ту би требало да се поклопе многе коцкице, па да неки клуб са територије Лазаревца из Зоне буде потиснут, односно да се нађе у баражу… Теорија на стакленим ногама.
Остала два клуба Турбина и Шумадија (пето и шесто место по 21 бод), су играли са доста осцилација.Тренутно су у мирној луци и без посебних шанси да обилатије поправе место на табели. Можда се више очекивало од „турбоса“ из Вреоца који као подстанари играју у Медошевцу. На другој страни, Шумадија која је скуп одличних играча није стартовала најбоље, али су кола кренула лепшим путем кад је кормило стигао искусни тренер Небојша Милошевић, па је и освојено доста бодова у финишу јесени.
Време је одмора, али и ковања планова за пролећну етапу која по традицији зна да буде узбудљива и неизвесна из више разлога. Следе појачања, припреме, уигравање…

 


 

Scroll to Top