ФСО ЛАЗАРЕВАЦ УРУЧИО ДУШАНУ ЂУКЕЛИЋУ НАГРАДУ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

 

Некадашњи фудбалски судија, касније делегат, посматрач и функционер Душан Ђукелић, још један је спортски радник који је од стране Фудбалског савеза општине Лазаревац добио награду за животно дело.
Ђукелић,свакако спада у ред најпознатијих фудбалских имена у Лазаревцу, а своју репутацију је градио у судијском дресу, на просторима некадашње Југославије, где је делио правду на најважнијим утакмицама. Дуго је био власник највећег броја учешћа на утакмицама наша два највећа клуба Црвене звезде и Партизана. На преко двадесет мечева био је један од актера „вечитог дербија“. Наравно, ту су и бројне друге утакмице игране од Сарајева, Сплита, Скопља, Љубљане, Загреба, Подгорице, Ниша… Утакмице финала Купа такође нису могле да прођу без Дулета са заставицом у руци.
Припадао је плејади сјајних делилаца правде тог времена као што су: Зоран Петровић, Бранимир Бабарогић, Душан Чолић, Грујица Томић, Драгослав Ралчић, Сава Аврамовић, Миомир Крстић…
После престанка активним бављењем суђењем био је делегат, инструктор, посматрач, али и комесар за суђење. Као успешан спортски радник траг је ставио и у Фудбалском клубу Колубара где је обављао послове секретара. Био је укључен и у рад ФСО Лазаревац кроз разне улоге,а посебан траг је оставио у судијској организацији где је допринео афирмацији више квалитетних судија.
У име ФСОЛ Душану Ђукелићу, награду је уручио Влада Ђорђевић, члан Извршног одбора ФСОЛ и председник Струковне организације судија нашег савеза.

 

Scroll to Top