УЗБУДЉИВО У ПРВОЈ ОПШТИНСКОЈ ЛИГИ- ПОСЛЕДЊИХ 90 МИНУТА О СВЕМУ ОДЛУЧУЈУ!

 

Одавно првенство на теренима Прве општинске лиге Фудбалског савеза општине Лазаревац није било тако узбудљиво, а самим тим и квалитетно. Довољан показатељ је да ће се тек после последњег кола, знати који клуб ће у виши ранг, који тим ће уз ОФК Раднички у нижи ранг, а ко у бараж за попуну Прве општинске лиге.
Данашњи дуели 17. претпоследњег кола су додатно закомпликовали ситуацију како у врху, тако и на зачељу табеле.
У последњих 90 минута Бурово, Младост из Чибутковице и Младост из Барошевца улазе са по 33 бода, тако да може да се догоди да све три екипе последњег кола дођу у ситуацију да мини табела одлучује о путнику за Прву „Б“ београдску лигу.
Барошевчани гостују Слоги из Лукавице, Бурово гостује ОФК Борцу из Араповца (терен у Цветовцу), док ће Младост из Чибутковице на мегдан Петки.
А, мини табела тренутно изгледа овако:

МИНИ ТАБЕЛА

1. МЛАДОСТ (Б) 4 2 2 0 6:2 8
2. БУРОВО 4 1 2 1 4:4 5
3. МЛАДОСТ (Ч) 4 1 1 2 4:8 4

У случају да два клуба на крају имају исти број бодова, онда би Младост из Барошевца била у бољем положају и од Бурова и ривала из Чибутковице. Бурово је у предности над Младошћу из Чибутковице.
Ништа мање узбуђења нема ни када је реч о опстанку. Клуб из Дрена је већ испао, а за опстанак се боре пре свих Пролетер из Врбовна и Слога из Лукавице који имају по 19 бодова. У случају истог скора после последњег кола у предности би била Слога због бољег међусобног скора (5:3, 2:2).
Постоји и овде могућност мини табеле уколико би Шумадинац завршио трку са 22 бода. У том случају Пролетер је најугроженији. Шумадинац је у предности у односу на Слогу у случају да те две екипе имају исти број бодова, а Слога од Пролетера.
У случају да Шумадинац и Пролетер имају исти број бодова, а како је њихов скор по три бода и гол разлика 4:4, на крају ће да пресуди боља гол разлика у регуларном делу првенства. Шумадинац тренутно има 35:41, а Пролетер 31:43.

МИНИ ТАБЕЛА

1. ШУМАДИНАЦ 4 2 1 1 9:7  7
2. СЛОГА 4 1 2 1 10:10  5
3. ПРОЛЕТЕР 4 1 1 2 9:11  4

 

Scroll to Top