ДВОЈИЦА ЛАЗАРЕВЧАНА ОКОСНИЦА АМАТЕРСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ БЕОГРАДА

 

Ових дана у шпанској покрајини Галицији, одржава се Регионални куп УЕФА за аматере на којем учествује и селекција Београда. Изабраници селектора Горана Јанковића, одиграли су два меча у групи. Наши аматери у првом дуелу су ремизирали са словачким Злином (1:1), а у другом су оставрили победу над селекцијом Доња Шлеска (Пољска) резултатом 1:0.
За фудбалски Лазаревац, као нераскидиви део ФС Београда, свакако да ово такмичење са традицијом има огроман значај. Међутим, додатни повод је и сама чињеница да у селекцији нашег главног града играју и двојица Лазаревчана. Реч је о Дејану Вукићу, актуелном првотимцу Земуна и Урошу Павловићу првотимцу БАСК ТЕК. Обојица су стандардни у тиму, а без лажне скромности и играчи око којих се много тога врти у нашем тиму. Вукић је играо током каријере за БАСК, Вождовац, Прву искру, ТЕК Слогу, Јединство из Сурчина. Павловић је прошао комплетну школу Црвене звезде. Био у Колубари, Јединству из Уба, ТЕК Слоги.
Вукић успешно одрађује дефанзивне задатке, док Павловић иако по вокацији везни играч зна и да погоди мрежу. Управо то се десило у првој утакмици када је Урош матирао голмана Злина и свом тиму на тај начин донео бод.
За ову прилику  ваља напоменути да Дејан и Урош потичу из фудбалских породица. Вукићев отац Милоје, изданак је Турбинине фудбалске школе, а касније играч Колубаре, нишког Радничког, ТЕК из Великих Црљена, Турбине, Чукаричког и више клубова из Швајцарске, где је оставио више него упечатљив траг. Данас је на челу клуба из Вреоца одакле је упловио  у фудбалске воде.

Дејан Вукић (трећи слева) и Урош Павловић (шести слева) у горњем реду ФОТО: ФСБ

На другој страни Павловићев отац Првослаав је растао на терену поред димњака електране у Великим Црљенима. Предвиђали су му сјајну голманску каријеру, али се временом оријентисао на играње, па је био у више клубова са ових простора, а памте га у Слоги, цветовачкој Младости… Павловић сениор је био и велики љубимац малог фудбала. Популарни Прша актуелни је председник ТЕК Слоге.
Лазаревачки љубитељи фудбала имају повода да ослушкују вести са турнира у Шпанији. Због фудбалског Београда. Због Дејана Вукића и Уроша Павловића.

 


У СРЕДУ МЕЧ СА ЛИСАБОНОМ

 

После две утакмице и освојена четири бода, пред играчима аматерске репрезентације Београда су два дана за какав-такав предах. Већ у среду наш тим игра утакмицу последњег трећег кола у групи, а ривал је селекција Лисабона. У случају победе над представником Португалије, селекција српске престонице обезбедила би прво место у групи. У другом мечу ове групе састају се Злин- Доња Шлеска.

 


 

Scroll to Top