ДУДОВИЦА ДОСАЊАЛА ИСТОРИЈСКИ САН, ОФК БУДУЋНОСТ У БЕОГРАДСКОЈ ЗОНИ!

 

 

Дудовица је у друштву београдских зонаша! Историјски сан је претворен у – стварност. Више од јаве.
ОФК Будућност је победом над Вранићем (2:0) у последњем мечу 26.кола Прве „Б“ београдске лиге оверила пласман у виши ранг. Истрија је исписина. Клуб крај Ибарске магистрале, остварио је највећи подвиг од оснивања. Знало је то друштво окупљено око Миће Милошевића, „алфа и омеге“ црвено-плавих да прослави одмах после последњих овосезонских 90 минута.
Потоци славља, али и емоција кренули су одмах после последњег судијског звиждука, када су играчи, тренери, руководство клуба кренули у загрљај навијачима који су добро уздрмали ограду око терена БСК у Брајковцу. Ерупција одушевљења настала је оног тренутка када је пехар капитену Ивану Милинковићу уручио Марко Ранковић, председник ФСО Лазаревац и члан Извршног одбора ФС Београда.
Централно славље преселило се  у Етно ресторан „Рибњаци Радовановић“ у Брајковцу. У предивном амбијенту наздрављало се великом успеху. Честитке су пљуштале на све стране. Трајало је то дубоко у ноћ. „Мала Барса“ из Дудовице! Отело се неком у свој оној гужви.


А, какав је ОФК Будућност клуб, видело се и по гостима. Велики успех малене Дудовице дошли су
да подрже и челници ФСО Лазаревац, представници клубова: Шумадија (Шопић), Раднички (Рудовци), Напредак (Медошевац), Борац из Арнајева, БСК из Брајковца, спортски пријатељи из Уба, Лајковца, Љига… Скуп су увеличали и играчи и руководство Умке, спортских пријатељи који су такође од овог лета у Београдској зони. Уследио је ватромет, слављеничка торта у бојама ОФК Будућности.
– Веровао сам у све ово. Ово славље је припремљено иако нисмо знали до последњег тренутка да ли смо победници. Пардон, ја сам знао, ја сам веровао у играче и тренере. Зато су они најважнији у целој овој причи. Моји сарадници и ја били смо им само подршка, ослонац… И да будем искрен, добро смо то све испратили. Било је тешко, али труд се исплатио – причао је Мића Милошевић, спортски директор новог зонаша из Дудовице.
Предани спортски радник и успешми привредник, добро је почетком протекле јесени засукао рукаве. Просто, обећао је да ће се у Дудовици играти мечеви Зоне. Бдио је над клубом свакодневно. Био уз играче. Једна страница је затворена, али се окреће нови лист. Уосталом, то диктира виши ранг.
– Е сада је жеља да коначно добијемо, односно уредимо терен у нашем месту. Увелико радимо на томе. Док то не решимо, бићемо домаћини код наших спортских пријатеља из Брајковца. Игралиште БСК је наша друга кућа. Хвала мештанима тог питомог места што су нас примили. И не само то, већ су дисали истим плућима са нама. То никада неће бити заборављено.
Београдска зона тражи нове снаге, појачања…
– Само пре тога да се мало одморимо. Само мало… Знамо, треба појачања. И биће их. Тимски хоћемо до нових победа. Да и у Београдској зони покажемо да нисмо тамо неки клуб, већ колектив у којем се све планира, договара и на крају реализује као што је у дело претворен и овај подвиг. Велики! – са нискром у очима, у тренуцима славља и примања честитики зборио је Мића Милошевић.
Орило се више пута: „Неможе нам нико ништа“. За играче, тренре, управу, навијаче, госте, пријатеље клуба.
Заслужено!
До касно у ноћ.

 


У СРЕДУ ЗА „ДУПЛУ КРУНУ“

Нема одмора за играче и стручни штаб, али и руководство ОФК Будућности. Елем, већ у среду 7.јуна новопечени зонаш из Дудовице у оквиру финала Купа Србије на територији ФСО Лазаревац укрстиће копља са Радничким и Рудоваца. Утакмица за трофеј одиграће се на Градском стадиону у Лазаревцу са почетком у 18 часова. Победник овог дуела представља ће фудбалски Лазаревац у најмасовнијем такмичењу на подручју ФС Београда.

Scroll to Top