ОФК БУДУЋНОСТ ИЗ ДУДОВИЦЕ ОСВАЈАЧ КУПА СРБИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ФСО ЛАЗАРЕВАЦ

 

 

 

Нови трофеј у Дудовици! У само четири дана фудбалери ОФК Будућности попели су се на два трона. После оствареног историјског успеха и пласмана у Београдску зону, црвено-плави су победом над Радничким из Рудоваца (2:1), освојили и пехар намењен освајачу Купа Србије на територији Фудбалског савеза општине Лазаревац. Још један огроман повод за славље и осмех на лицу присталица овог клуба.
У занимљивој, квалитетној и до краја неизвесној финалној утакмици, ученици тренера Бранка Ашковића, у сјајном амбијенту на Градском стадиону у Лазаревцу, остварили су победу и на тај начин изборили пласман у наредну рунду најмасовнијег такмичења овога пута под патронатом ФС Београда. Голови Николића и Живановића били су довољни новопеченом зонашу за славље. Гол за састав из Рудоваца постигао је Савић. Руку на срце и играчи Радничког заслужили су све похвале за приказану партију.

 

Трофеј победнику уручио је Раденко Стевовић, члан Изршног одбора ФС Београда. Екипи Радничког пехар за учешће у финалу предао је Марко Ранковић, председник ФСО Лазаревац.
На крају ваља истаћи да су лазаревачке судије: Марко Мартиновић, Коста Митровић, Душљан Коички и Лазар Миловановић, као и делегат Момчило Делић, заслужили све похвале за више него ваљано одрађен посао. Финалну утакмицу посматрало је око 500 навијача оба клуба.

 


„ЖУЋИ СМИЉАНИЋУ“ ПЛАКЕТА ЗА ЗАСЛУГЕ

 

Пре почетка финалне утакмице плакету за допринос у фудбалском спорту Живомиру Жући Смиљанићу, испред ФСОЛ уручио је секретар Милоје Радичевић.
Живомир Смиљанић је дугогодишњи спортски радник, бивши судије и први човек Судијске организације ФСОЛ у периоду када је Лазаревац имао највише судија на листи Српске лиге – Београд.
– Хвала онима који су ми уручили ову награду, пре свега мом ФСО Лазаревац, мојим колегама судијама, делегатима… Ово је посебан тренутак у мом животу – рекао је као и увек скромни „Жућа“.

 


МИЋА МИЛОШЕВИЋ: КРУНА НА СЈАЈНУ СЕЗОНУ

 

Још једном је у кратком временском размаку Миломир Мића Милошевић, спортски директор, али пре свега творац јаке ОФК Будућности имао повода за весеље. После пласмана у Београдску зону, његов клуб се домогао пехара победника у такмичењу за Куп.
– Ово је круна на сјајну сезону. Још једном све похвале играчима, тренерима, мојим сарадницима из клуба, али и овим људима на трибинама. Остварили смо заједнички подвиг. Финале је било на високом нивоу, баш онакво какво Куп дуели могу да режирају. Похвале и нашим ривалима и спортским пријатељима из Рудоваца – рекао је после доделе пехара Милошевић.

 


 

Scroll to Top