ДЕЦА ИЗ РЕАЛА 28 БЕЗ ПРОБЛЕМА НА ТУРНИРУ У САРАЈЕВУ

 

Јавност у Србији, не сам спортску и фудбалску, потресла је ужасна вест из Сарајева, где су хулигани напали родитеље малишана из Београда чији се клубови такмиче на Регионалном међународном турниру у главном граду Босне и Херцеговине и том прилику нанели повреду једном од родитеља. Како се на истом надметању налазе и дечаци из Лазаревца, Школа фудбала „Реал 28“ био је то више него довољан повод да руководство ФСО Лазаревац, ступи контакт са челником клуба Ђорђем Благојевићем и из прве руке сазна како се осећају малишани из овог клуба и да ли су били изложени непријатностима.
– Вероватно су већ стигле вести о томе шта се дешавало протеклог дана у хотелу у којем су били смештени родитељи и деца клубова учесника на овом турниру – почео је причу Благојевић. – Наравно да ситуација није била ни мало пријатна, али што се тиче нашег клуба, деце и комплетне експедиције, нисмо били изложени било каквим проблемима. Ипак, остаје горак утисак због свега што се десило, јер је тиме бачена сенка на овај изузетно јак турнир на којем учествује око 400 екипа из готово свих бивших република бивше земље.
И поред ружних дешавања, остаће записано да су малишани из Реала 28 успели да у конкуренцији дечака рођених 2011.године догурају до четвртфинала, али су у дуелу за пласман у полуфинале поражени тек после извођења пенала, што свакако није умањило сјајно издање „мачки“ из Лазаревца.

 


 

Scroll to Top