ЛУКИНИ „КАЛИМЕРЦИ“ ДРУГИ У САРАЈЕВУ

 

 

Поред Школе фудбала „Реал 28“, још једна школица из Лазаревца учествовала ја недавном завршеном Регионалном турниру у Сарајеву. Реч је малишанима из ШФ „Калимеро“. На такмичењу на коју је сенку бацила група хулигана који су напали родитеље једног београдског клуба, ученици тренера Луке Лазаревића, освојили су сјано друо место у конкуренцији дечака рођених 2015. године.
„Калимерци“ су у групи били бољи од Школе фудбала „Чанковић“ из Земуна  (1:0),  Радобој из Крапине (7:0), Талент из Сплита (4:0) и МН Бол из Краљевца (1:0). Мали Лазаревчани су у четврфиналу надиграли вршњаке из екипе Сесветско из Краљевца (1:0), да би у полуфиналу били успешнији до батајничког клуба ЕЛ Маестро, остваривши тријумф резултатом 1:0. Финале је донело добру утакмицу, мноштво узбуђења, али су малишани Калимера ипак поклекли у дуелу са екипом ММ из Загреба у којем су поражени минималним резултатом (0:1).


– Иза нас је турнир са којег носимо сјајне утиске, па тако ни пораз у одлучујућој утакмици за првака, није могао да поквари таква осећања. За ривала смо имали екипу ММ (Младен Мандић), која, ваља и то истаћи, регрутује играче за Динамо из Загреба. Какав смо утисак оставили на овом турниру, можда најбоље осликавају речи мог колеге из ММ који је уз стисак руке констатаовао да смо ми тријумфовали у финалу, не би било незаслужено – причао је са доста задовиољства Лука Лазаревић, млади тренер Школе фудбала Калимеро.
Када је реч о неспортским дешавањима која су забележена приликом одржавања турнира у Сарајеву на којем је учествовало око 400 екипа Лазаревић је рекао:
– Неки су злоупотреби овај турнир да покажу своју некултуру или мржњу, што је у потпуној супротности онога чему ми тежимо, а то је спортка култура. Имали смо добро гостопримство од стране организатора и на томе смо им захвални.

 

 


 

Scroll to Top