УЧЕСНИК СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА ПОЈАЧАО ЗОНАША ИЗ МЕДОШЕВЦА!

 

Летња фудбалска пијаца у клубовима са територије ФСО Лазаревац протиче релативно мирно. Па ипак, има и трансфера који завређују пажњу. Један од њих реализовао је зонаш из Медошевца. Веровали или не, тек, редове Напретка појачао је играч који иза себе има искуство са Европског и Светског првенства! Штавише, на тим престижним такмичењима окитио се и одличјима и то оним најсјајнијима.
Да не дужимо превише. Од овог лета гол медошевачког зонаша чуваће Марко Роксић. Е, сада треба поткрепити констатацију са почетка текста. Елем, Роксић је члан репрезентације Србије у надметању ФИФА ПEС. Реч је о више него популарној видео игрици, такозваном симулирању фудбала. Са тих надметања јунак ове приче носи сјајне успомене.
– Песом се бавим готово двадесет година – почиње разговор Роксић.- Могу без лажне скромности да се похвалим бројним медањама и трофејима. Рецимо, освојио сам треће место на Светском првенству у Кини, био сам двоструки првак Европе са ПЕС тимом Србије 2021. и 2022.године, а пре тога, имао сам друго место на шампионату старог континента одржаном 2020.године. Не могу да изоставим ни успех на Олимпијском турниру где сам стигао до треће позиције, што је без сумње посебан успех.
Ових дана Марко се припрема за ново велико такмичење.


– Од 24. августа до 4.септембра очекујеме Светско првенство у Румунији. Верујем да ћу успети да поновим неки од ранијих успеха. После тога следи изазов у Саудијској Арабији. Тренутно сам играч Арсенала, а пре тога био сам члан Барселоне, Роме и Нанта. Видећу које ће да буде ново одредиште.
Са „екранског“ фудбала прелазимо на део који се односи на зелени правугаоник. Росић је голман са дебелим стажом. Током каријере чувао је гол обреновачког Радничког, Прве искре из Барича, Стрелца (Мислођин) и сада је у Напретку.
– Брзо сам се договорио са људима из клуба. Реч је о колективу који има сјајне услове, добар играчки кадар. Сезону смо добро отворили победом на гостовању. Очекујемо да будемо у горњем делу табеле. Пред нама је занимљива сезона. Зона је увек имала препознатљив имџ ма које екипе да су биле у том рангу – нагласио је на крају Марко Роксић, спортиста подједнако успешан на два фронта. На терену и крај телевизора са џојстиком у рукама.

 


ФИЛИП ЂУРИЧИЋ ПОКЛОНИО „ПЕТИЦУ“

Дрес се подразумева, али за такмичења Марку је потребна и посебна опрема. Када се то каже онда се мисли на ПЕС 5 и џојстике. Овај свестрани и успешни спортиста се углавном сналази сам, мада с обзиром на резултате и успехе које бележи, делује чудно да нема спонзора који би колико-толико помогао око набавке захтевне опреме. Мада, има и таквих…
– Први Пес „петицу“ добио сам на поклон од мог Обреновчанина Филипа Ђуричића. Захвалан сам му на томе – истакао је Роксић.


 

Scroll to Top