ПИОНИРИ СФУ АКАДЕМИЈА ФУДБАЛА ИЗ ЛАЗАРЕВЦА ЈЕСЕЊИ ПРВАЦИ

 

Пионирска селекција СФУ Академија фудбала из Лазаревца (дечаци рођени 2009.године), освојила је прво место после јесењег дела првенства у Трећој „В“ лиги под ингеренцијом ФС Београда. Изабраници тренера Дарка Бошковића и Горана Недељковића, остварили су велики успех, о чему најбоље говоре и бројке. Лазаревчани су на једанаест утакмица забележили девет победа и претрпели само два пораза уз гол разлику 52:11 и са 27 освојених бодова заслужену држе врх табеле после првог круга првенства у овом узрасту. Најубедљивији тријумф „академичари“ су забележили у дуелу са БСК 1926 из Баћевца када су славили са чак 13:1!
– Када је реч о резултатима, онда су ови дечаци свакако ти који су најзаслужнији за остварено. Поносан сам на ову генерацију играча, пред којом је лепа перспектива. Ипак, иза нас је тек половина првенства, па нас доста обавеза очекује и на пролеће. Учинићемо све да останемо на садашњој позицији и када се сезона буде завршила – рекао је Дарко Бошковић, тренер ове екипе СФУ Академија фудбала Лазаревац.
Тренери Бошковић и Недељковић на располагању имају екипу која је посебно селектирана, а међу њима је и неколико дечака који су играли и у Колубари.


Када се већ говори о именима, треба истаћи да су терет у јесењем делу трке за бодове изнели следећи играчи: Алекса и Андрија Анђелковић, Лазар Јовић, Стефан Петровић, Михајло Симић, Немања Станојевић, Александар Којовић, Стефан Савић, Горан Пејчић, Душан Арсенијевић, Андрија Милосављевић, Александар Марковић, Лука Јовановић, Матеја Матић, Матија Јовичић, Иван Ђукнић, Павле Ивановић, Урош Костић, Тодор Михајловић, Виктор Спасић, Вук Лекић и Игњат Столић.
Време ради за мале „академичаре“ из Лазаревца.


ЈОВИЋ И МАРКОВИЋ
ПРАТЕ АНЂЕЛКОВИЋА

Током првог дела првенства наде СФУ Академија фудбала из Лазаревца постигле су 52 гола. Гледано појединачно најефикаснији је био Алекса Анђелковић који је постигао 17 голова. На деоби другог места су Лазар Јовић и Александар Марковић, који су се по пет пута уписивали међу стрелце.  Александар Којовић, Тодор Михајловић и Ђорђе Антић постигли су по три гола.


МЛАЂИ КАДЕТИ ДРУГИ

Ниску добрих резултата после петлића (пласирали се у Прву лигу), испратили су и млађи кадети и млађи омладинци. Дечаци кадетског узраста су у свом рангу освојили високо друго место, док су млађи омладинци такође у врху табеле и зимски одмор ће провести на трећој позицији.


 

Scroll to Top