ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ ЛАЗАРЕВАЦ ПОНОСАН НА СВОЈЕ ЛАУРЕАТЕ

 

После Редовне седнице Скупштине, највиши орган нашег савеза поново се окупио на истом месту како би у друштву гостију, чланова Извршног одбора, комесара, и бројних пријатеља, обележио годину која је иза нас, али како бисмо се још једном подсетили шта су нам циљеви и приоритети у 2024.години. Скуп је послужио и да се ФСОЛ скромним признањима одужи успешним колекетивима и појединцима.
Иза нас је тешка, напорна, али и изузетно успешна година, а већ смо добро крочили у период нових изазова – рекао је у уводној речи Марко Ранковић, председник ФСОЛ.- Оно што ме радује јесте да дишемо као једна породица, што заправо и јесмо. Желимо да свакога дана будемо све јачи и успешнији. Када су нам клубови стабилни и ми се осећамо сигурније. Наравно, нисмо довољни сами себи да бисмо били ту где јесмо. Зато, огромну захвалност дугујемо Градској општини Лазаревац, која у складу са својим могућностима помаже фудбалски спорт. Препознали су нас по томе и шире, многи нас узимају за добар пример. Хвала председнику Бојану Стевићу, човеку из фудбала, али и спорта уопште. Пред нама су нови пројекти, од такмичења, до инфраструктуре, млађи категорија, судија и тренера.
Присутне је поздравио и Бојан Стевић, први човек Градске општине Лазаревац.
Желим да похвалим рад руководства савеза, посебно њихову бригу о клубовима. Ту смо да подржимо сваки добар и користан предлог. Било би лепо да што више клубова имамо у вишим ранговима, да вратимо снагу коју смо некада имали. Да имамо више српсколигаша, зонаша… Да имамо своје такмичење најмлађих селекција. Клубови имају добре услове, а Град ће учинити све да и тамо где има недостатка поправимо слику – нагласио је Стевић.
Потом је уследило проглашење најбољих колектива и појединаца за остварено у протеклој години.
Посебну захвалницу председнику Градске општине Лазаревац Бојану Стевићу уручио је први човек ФСО Марко Ранковић.
Награда за животно дело припала је дами Љиљани Хаурдић, дугогодишњем књиговођи ФСОЛ, али и бројних не само фудбалских клубова са подручја Лазаревца, плакету је уручио Милоје Радичевић, секретар савеза.
Први човек Пролетера из Врбовна Александар Јовановић, добио је награду за најбољег спортског радника. Док је Шумадији из Шопића припао трофеј за фер-плеј екипу.
Јована Коички, одлуком жирија проглашена је за најбољег судију, а признање јој је доделио Влада Ђорђевић, члан Извршног одбора ФСОЛ и председник ове струковне организације.
Када је реч о тренерима, за најуспешнијег проглашен је Бранко Ашковић из ОФК Будућности (Дудовица), а признање му је уручио Милан Миловановић, председник Организације тренера ФСОЛ.
Бојан Бељић, искусни фудбалер зонаша Напретка из Медошевца, понео је титулу најбољег фудбала на територији Лазаревца.
Посебне овације припале су Милици Мијатовић, репрезентативки Србије у женском фудбалу, којој је припала част да буде проглашена за најбољу фудбалерку.
Када је реч о најуспешније колективу, односно клубу, награда је отишла у витрине ОФК Будућности из Дудовице, која је у претходној сезони освојила Куп Србије на територији ФСОЛ, и првом место у Првој „Б“ Београдској лиги и тиме пласман у Београдску зону у којој је тренутно на лидерској позицији.
– Хвала вам на овом предивном признању, изненађена сам, али и изузетно срећна. Знам да Лазаревац има важно место када се говори о фудбалу. Из ових крајева сам, уЛазаревцу сам почела каријеру и поносно сам што мој град помаже и зна да вреднује успехе свих спортиста, па и нас из фудбала – рекла је у име награђених Милица Мијатовић, репрезентативка Србије и актуелна чланица италијанске Фјорентиве.

 


 

Scroll to Top