У ТОКУ КОНКУРС ЗА ШКОЛУ БУДУЋИХ ФУДБАЛСКИХ СУДИЈА

 

Струковна организација фудбалских судија ФСО Лазаревац, наставља традицију обуке будућих фудбалских судија. Из ове организације апелују на младе и перспективне, жељне да се окушају у овом позиву да се пријаве и буду део традиције дуге више од педесет година. Руководство СОС ФСОЛ донело је одлуку да школа за нове делиоцве правде на фудбалским теренима почне 21. фебруара 2023. године, а предавања ће се обавити у просторијама савеза. У исто време, надлежни саветују да старије колеге да у складу са могућностима, покушају да привуку пажњу и заинтерсују потенцијалне кандидате и исте укључе у рад поменуте школе.
Упис у школу, као и литература су БЕСПЛАТНИ.
– Желимо да омасовимо нашу организацију и кренемо у реализацију програма који подразумева стварање новог кадра, јер је СОС ФСОЛ одувек био расадник квалитетних арбитара. Ово је прилика да позовемо младе, али и активне фудбалере да се пријаве. Штавише, било би пожељно да се и клубови са територије Лазаревца укључе у овај програм и предложе кандидате из својих редова. Полазнике очекују занимљива предавања, а за катердом ће се наћи искусни делиоци правде који ће им уз правила фудбналске игре, пренети и бројна занимљива искуства која ће им касније и те како користити у бављењу суђењем – објаснио је Зоран Спасић, некада сјајни фудбалски судија који је у СОС ФСОЛ са тимом сарадника задужен за едукацију младих арбитара.
Оно што Струковну организацију судија ФСОЛ очекује у наредном периоду јесу припреме за наставак првенства, конкретно семинари за судија, инструктора и делегата Српске лиге – Београд, Београдске зоне и Прве београдске лиге, а касније и за актере Општинске лиге. Припреме су заказане за 13. 14. 20. и 27. фебруар од 18 часова у просторијама ФСО Лазаревац.

 


 

Scroll to Top