КОЛУБАРА ПРОТИВ РАДНИКА КРЕЋЕ У СУСРЕТ УСПЕШНОМ ПРОЛЕЋУ

 

После кратке паузе, бројних промена у играчком кадру, што подразумева ангажовање појачања, као и одређене одласке играча, затим одређених припрема, на ред долази оно најважније – борба за бодове. Српсколигаш из Лазаревца (петак 18 часова), отвара пролећну сезону у дуелу са Радником пред домаћим навијачима. Како је прва утакмица као по неком правилу увек најважнија, онда је јасно, зашто у табору „рудара“ сву пажњу усмеравају на предстојећих 90 минута. Измењени састав Колубаре очекује меч са ривалом који се налази на зачељу табеле, али и тимом који је ну претходним утакмицама ова два клуба, био тврд орах за зелено-црне.
Колико су се током протеклих припрема изабраници тренера Верољуба Дуканца, спремили за напорну пролећну трку, можда би одговор могао да уследи после наредних 90 минута.
– Верујем да после свега имамо довољно разлога да констатујемо како спремно улазимо у наставак првенства. Свесни смо да је пред нама доста искушења, али уколико прикажемо партије ну складу са могућностима, а оне нису мале, убеђен сам да можемо да остваримо циљ, а то је свакако мирна лука и жеља да омогућимо да Лазаревац и наредне сезоне буде на елистној сцени – каже Верољуб Дуканац, шеф стручног штаба Колубаре.
Присталице клуба са Градског стадиона највише интересује стартна постава, али искусни стручњак на клупи лазаревачког суперлигаша, није желео много да се бави овом темом.
– Састав је мање-више познат. Има неких дилема. Али, зато немам ни најмању дилему шта ћу да кажем играчима пред излазак на терен. Ко год буде у саставу или шансу буде чекао са клупе, има задатак да пружи максимум. Само тако можемо да направимо крупан корак ка успеху.
Реч- две о ривалу из Сурдулице?
– Највећи мотив треба да буде положај Радника на табели, односно, баш тај сегмент мора да нам буде најбоља смерница, јер нема простора да се било ко елиминише и прецрта, пре него што се утакмица не заврши. Напротив, у дуел морамо да уђемо као да је пред нама лидер на табели. Ваљда сам све рекао – нагласио је Дуканац.
Утакмица Колубара – Радник игра се у петак 3.фебруара, а почетак је заказан за 18 часова.

 


 

АКО НЕ БУДЕ ПАДАВИНА ТЕРЕН ОДЛИЧАН

Како се ближи почетак утакмице у табору Колубаре све више поглед упиру у – небо. Елем, ако не би било падавина, терен Градског стадиона могао би да буде готово идеалан за ово доба године. Неуморни Сафет Миљановић, протклих дана је бдио над тереном и улагао огроман напор да сваки детаљ доводе до перфекције. И играчи и стручни штаб су имали разумевања, па су после повратка са припрема у Умагу поред рада на помоћном (вештачком) терену, део тренинга одрадили и на игралишту Шумадије у оближњем Шопићу. Излазак на главни терен уследио је на последњем тренингу пред сутрашњу утакмицу.

 


 

Scroll to Top