ТРОН ЗИМУЈЕ У ЦВЕТОВЦУ И ПЕТКИ

 

Завршен је први део првенства у обе групе Општинске лиге под патронатом нашег савеза. Kао што смо већ констатовали, чудо се није догодило у последњем колу, па је у Групи „Б“ јесењи првак Петка са 18 освојених бодова. На другој страни, 9. коло одредило власника трона у Групи „А“. Пораз до тада водећег ОФК Радничког из Дрена од Шумадинца (0:1), на најбољи начин искористили су фудбалери Младости из Цветовца, који су тријумфом над Бистрицом (6:0), избили на прво место.
Занимљиво, Цветовчани су поражени у 1.колу на домаћем терену управо  од најбилижег пратиоца из Дрена, да би после тога нанизали свих седам победа. Тим из најмањег села лазаревачке општине, уписао је 21 бод уз гол коефицијент 29:8.
– Можда је било потребно да нам се деси тај пораз на премијери, па да у преосталим утакмицама покажемо прави квалитет. Иако се пре старта сезоне нисмо превише разметали изјавама, на неки начин, да будем до краја искрен, лично сам веровао да овај тим може до првог места – истиче Горан Филиповић, тренер Младости.
Искусни стручњак који је радио у више клубова, практично је формирао нови тим, са тек неколико играча које је затекао у клубу. Из меча у меч екипа је деловало све сигурнија, уиграније…
– Било је и грешака, али смо их решавали у ходу. Мислим да је наш главни адут колективни дух, заједништво на терену и ван њега. Велике заслуге имају и људи из клуба који су били уз нас. Група мала, али одабрана. Када то кажем, мислим на председника Бона Маринковића, легендарног Швабу, Ацу Павловића Салета, Драгана, али и друге људе, као што је рецимо Неша Марковић, који је знао да нас „премира“ пићем у свом ресторану.
Завршена је прва деоница тешког пута до повратка у виши ранг, па је јасно да клуб из Цветовца очекује ништа мење изазовније пролеће.
– Сада је сасвим другачија прича. нећемо јурити појачања по сваку цену. Биће довољно два-три нова имена, али који ће да буду појачања у правом смислу те речи. Кроз припреме ћемо покушати да се припремимо за оно што нас ночекује. Биће тешко је Раднички и Шумадинац су озбиљни такмаци. У другом делу ће сви покушати да поправе утисак, што јасно говори какве су препреке пред нама – закључио је популарни Цаки, творац јесењег успеха Цветовчана.

 


 БИШЕВАЦ ПРВИ СТРЕЛАЦ

Фудбалери Младости у првом делу првенства постигли су 29 голова, а по ефикасности се нистакао Лазар Бишевац који је 12 пута пронашао лопти пут до мреже. Овај играч је један од староседелаца у клубу, а био је и део тима који се такмичио у Београдској зони и претходне сезоне и у Првој Б београдској лиги из које Младост испала.

 


САМО ТРОЈИЦА МЕШТАНА У ТИМУ

Цветовац је једно од места у лазаревачком атару које је због ширења површинског угљенокопа расељено. Отуда, данас у клубу, за разлику од неких ранијих времена, нема много играча који су из Цветовца. Част тренутно бране Славиша Новаковић, Стефан Пауновић и Александар Радојичић. Сви они су својевремено поникли на тадашњем терену крај језера, а сада су одлучили да буду уз Младост какако би клуб опстао.
И овде постоји једна занимљивост. Наиме, поменути играчи су породично везани за клуб. Славишин брат Саша је такође био играч и капитен Младости. Стефанов отац Саша и деда Слободан познатији као Дуцин, такође су играли за Цветовчане, а и Александар је наследио лозу, јер су пре њега у клубу били отац Верко и деда Јеша.

Scroll to Top