СВИ ФУДБАЛСКИ ПУТЕВИ ЗА ВИКЕНД ВОДЕ НА „ТЕАТАР СНОВА“

 

 

Било је планирано да у само четири дана Напредак и ОФК Будућност два пута укрсте копља на терену. Међутим, због трагичних дешавања на Косову и Метохији, одложен је дуел у Купу Србије на територији ФС  Београда, па ће ривали из Медошевца и Дудовице у суботу (15.30) одмерити снаге у мечу за бодове. Биће то уједно и један од дербија 8. кола Београдске зоне. Много је аргумената зашто ће сви фудбалски путеви да воде на „Театар снова“, како Медошевчани зову свој дом, смештен у насељу на узвишици.
Обе екипе налазе се при врху табеле. ОФК Будућност је трећа, а Напредак је на петом месту, а салдо је идентичан – 13 бодова. То, као и ривалитет и чињеница да мегдан деле комшије, јасно указује на тежину утакмице. Опет, на клупама ће седети стручњаци који су у прошлости и те како сарађивали. Елем, Зоран Стојановић је својевремено предводио навалу Колубаре, док је у то време Драган Грчић био тренер клуба из Лазаревца. Дакле, ученик дочекује учитеља. На другој страни, Грчић садашњи кормилар ОФК Будућности практично до недавно је био шеф струке медошевачког зонаша. Зато су му више него познатИ квалитети Бојана Бељића, Александра Маринковића и осталих из домаћег састава.
Ево шта су два тренера рекла за сајт ФСО Лазаревац.
– Радујем се сусрету са мојим фудбалским ћалетом – као из топа је прозборио популатни Пирке Стојановић.-Да, да, Грчић је мој фудбалски отац! А, за утакмицу верујем да ће да буде на нивоу ранга и квалитета оба клуба. Биће тешко, јако неизвесно, напето до последње секунде. Верујем у моје момке и надам се најбољем.
Шеф струке дебитанта из Дудовице,  насмејао се на констатацију колеге „мој фудбалски ћале“.
– Можда би да је могуће, најбоље било да је Пирке код мене у саставу, као некада, па бих сада имао мање брига. О њему имам посебно лепо мишљење, као уосталом и за клуб из Медошевца. Провео сам тамо много лепог и успешног времена, тамо су ми пријатељи… Очекује нас можда и најтеже гостовање ове јесени., Идемо да се надигравамо, а после утакмице видећемо ко ће да буде задовољнији – каже Драган Грчић.
Због свега изреченог, јасно је зашто је меч Напредак – ОФК Будућност посластица викенда пред нама. А, једини сигурни добитник требало би да буде  публика.

 


 

Scroll to Top