ПОЗНАТИ ПАРОВИ 2.КОЛА КУПА СРБИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ФСБ

 

Представници Фудбалског савеза општине Лазаревац, нису имали среће приликом жреба за друго кола Купа Србије на територији ФСБ. Ривали Шушњара 1977 и ОФК Будућности су српсколигаши, па ће тако клуб из предграђа Лазаревца да угости БАСК ТЕК, док ће зонаш из Дудовице на мегдан Раду. Ушће Нови Београд из Степојевца, бар на први поглед има нешто лакши задатак у утакмици са зонашем Равном гором из Барајева.
Куп је одувек било специфично надметање у којем су фаворити знали да посрну,односно да аутсајдери задају ударац и приреде изненађење. Дакле, руку на срце, „соколови“ са Цареве ћуприје и дојучерашњи прволигаш Бањице,  су фаворити у предстојећих 90 минута. Па ипак, одговор ће стићи са терена.
Шушњар 1977 иако игра у промењивој форми, налази се у горњем делу табеле Београдске зоне, док БАСК ТЕК није кренуо у трку за бодове како се прижељкивао, па је тренутно у групи тимова на зачељу табеле.
На другој страни, ни Раду не цветају руже међу српсколигашима, док ОФК Будућност пружа запажене партије. Клуб из Дудовице је не тако давно у истом такмичењу елиминисао Синђелић, а сада ће ученици тренера Драгана Грчића на мегдан „грађевинарима“. Један од мотива за састав крај Ибарске магистрале, свакако, може да буде тај, што ће се на другој страни терена наћи клуб светле и богате традиције. Наиме, Рад је дугогодишњи учесник највишег ранга нашег фудбала, још из времена бивше државе, затим некадашњи учесник Купа УЕФА и клуб који је изнедрио на десетине сјајних репрезентативаца. Опет, клуб из Дудовице је у успону, па када се све то стави под лупу,види се довољно разлога за добар фудбал, голове и вероватно неизвесност.

Ушће Нови Београд је хит досадашњег дела трке за бодове Српске лиге – Београд, али ће у сваком случају наспрам себе имати мотивисану екипу из Барајева.
Парови 2. кола: Шушњар 1977 – БАСК ТЕК, Рад – ОФК Будућност, БСК 1926 – Бежанија, Балкан – Умка, Синђелић – ПКБ (ПС), Раднички (О) – Звездара, Равна гора – Ушће НБГ, Будућност (Д) – Бродарац, Прва искра – ГСП Полет Дорћол, Торлак – Јединство, Железник – Телеоптик, Ц.звезда (ММЛ) – Будућност (З), Земун – Зуце, Врчин – Студентски град.
Утакмице су на програму у среду 18.октобра у 14.30 часова.
У случају нерешеног резултата победник ће се одлучити извођењењем пенала.

 


 

Scroll to Top