СРПСКОЛИГАШИ УШЋЕ И БОРАЦ У ОПАСНОЈ ЗОНИ

 

Звршен је први део првенства у Српској лиги – Београд, у којој наш Савез има два представника. Ушће Нови Бероград из Степојевца и лазаревачки Борац, после првих 15 кола налазе се на зачељу табеле, прецизније у групи тимова који ће се у наставку сезоне борити за очување статуса у овом рангу.
Ушће Нови Београд које утакмице када је домаћин игра у Београду, остварило је пласман на 13. место са забележене три победе, пет ремија и претрпљених седам пораза, уз гол разлику 12:22 и освојених 13 бодова. Екипа је колико-толико поправила утисак у другом делу јесени, али је извесно да ће на пролеће морати да се учини много више на терену како би се задржао статус српсколигаша.
На другој страни, црвено-црни са „комуналеа“ су добро кренули у трку за бодове и у једном тренутку били у горњој половини табеле. Међутим, после тога, уследила је серија слабијих резултата, па је Борац тренутно на 15. месту. Лазаревчани су уписали само две победе, три утакмице завршили без победника, а доживели су чак 10 пораза. Са освојених девет бодова и гол количник 12:25 само су на два бода више од последњепласираног Радничког из Обреновца.
Борац је летос мање-више формирао млад састав, па је евидентно да су неопходна појачања како би се на крају првенства избегла селидба у нижи ранг.
За Ушће Нови Београд и Борац, у неку руку, могла би да буде отежавајућа околност чињеница да се београдски клубови Раднички (НБ) и Рад у Првој лиги налази на зачељу, па би њихово евентуално испадање довело до тога да поред последњепласираног тима, још неколико клубова напусти Српску лигу – Београд.

 


 

Scroll to Top