ПРЕМИНУО МОМЧИЛО МОША РАНКОВИЋ

 

Отишао је наш Моша. У тихој, прохладној ноћи последњег јануарског дана, престало је да куца срце Момчила Ранковића, дугогодишњег спортског радника, првог човека Фудбалског клуба Слобода из Стубице и дугогодишњег члана Скупштине Фудбалског савеза општине Лазаревац. Тужна вест затекла је све који су познавали овог доброг човека, вредног домаћина жуљевитих дланова, светлог и чистог образа. Ни Мошина седа брада није могла да прикрије његов ведри дух, осмех, смисао за шалу. Увек је био спреман за  искрен и пријатељски савет, али и понеку критику када је за њу било повода.
Момчило Ранковић је рођен 22.августа 1958. године. Посебну љубав неговао је према фудбалу и његовој Слободи. Такав је остао до последњег дана живота. Много тога је прегрмео са овим малим клубом из лазаревачког насеља. Било је тешких дана, али Моша тада није клонуо, већ је тежио ка бољем, па је било и успеха, победа које су се памтиле, препричавале и славиле. Да, баш као и пред крај претходне године када су Стубичани клицали јесењој титули. Певало се, дружило се, а наш Моша је наздрављао.
Очекивали смо га да ових дана бане у наш савез, јер је прелазни рок у пуном јеку, а тада је Моша посебно био активан. Причали бисмо обично о фудбалу, али и многим другим темама. Често је знао да нам каже како му је највећа жеља да Слобода добије свој терен. Управо он је најбоље знао шта значи потуцати се деценијама по туђим авлијама и ту дочекивати ривале. Али, како год би се утакмица завршавала Моша Ранковић је био перфектни организатор дружења под сводовима Дома културе у Стубици. Као и на терену и ту је био најбољи домаћин.
Породица је у Мошином животи била на првом месту. Био је узорни супруг, отац, дека… Сину Мирославу усадио је ту посебну љубав према фудбалу. Али, понекад је и породичне обавезе морао да одложи за мало касније, да би стигао да одради све оно што су захтевале обавезе у клубу. Прво утакмица, па на њиву или у воћњак. Знао је да нас почасти са капљицом добре ракије из његовог воћњака.
Фудбал је изгубио вредног и узорног члана. Зато  данас подједнако тугују Мошини ривали, пријатељи и сарадници из Петке, Дрена, Лукавице, Врбовна, Јунковца, Крушевице…
Почивај у миру, добри Човече.
Сахрана Момчила Моше Ранковића, обавиће се у петак 2. фебруара у 13 часова на гробљу у Стубици.

 


 

Scroll to Top