ПЕТА СВЕЋИЦА НА ТОРТИ „АКАДЕМИЧАРА“

 

 

Док дланом о длан, прошло је пет година од оснивања СФУ „Акадмије фудбала Лазаревац“. Школа фудбала, која кроз редовне активности и такмичења, делатност употпуњује другим садржајима, тренутно броји преко стотину чланова, деце узраста од 7 до 16 година, са којима раде млади, али и проверени тренери, данас се може похвалити и добрим резултатима. Све селекције „Академичара“ такмиче се у лигама под ингеренцијом ФС Београда. Овај колектив ствара играче за себе, али и за остале клубове у којима талентовани малишани даље усавршавају фудбалски пут.
– Када смо кренули у ову мисију нисмо ни слутили да ћемо да растемо на сваком кораку. У овом тренутку можемо да кажемо да смо више него задовољни, а циљ је да у годинама пред нама квалитет рада уздигнемо на још виши ново – каже Зоран Стојисављевић, први човек овог клуба.
СФУ „Академија фудбала Лазаревац“ је у протеклих пет година била више него добар организатор бројних турнира, на којима су поред екипа и клубова из окружења, учешће узимали и клубови ван граница Србије.


– Готово на сваком кораку добијамо признања за рад, а резултати су само мотив више да радимо још боље. И ове године за „Дане Лазаревца“ организоваћемо изузетно јак турнир – додао је Дејан Милић, тренер и административац у клубу.
Поред Зорана Стојисављевића и Дејана Милића, за рад са децом задужени су још: Дарко Бошковић и Драган Стојисављевић. Они преносе знање и богато искуство јер су својевремено играли запажене улоге у Колубари, Борцу из Лазаревца, Хајдуку са Лиона, Радничком из Рудоваца… клубовима у којима су играли.
Прослава поводом петог рођендана одржаће се данас у 17.30 часова у Ресторану „Стари млин“ у Лазаревцу. Ова свечаност окупиће велики број чланова и пријатеља клуба, представника ФСО Лазаревца, спонзора. Припремљена су и признања за заслужне.
Академичари, срећно!

 


РАСАДНИК ТАЛЕНАТА ПРИМЕТИЛИ И ВЕЛИКИ

Са колико успеха ради „Академија фудбала Лазаревац“ можда најбоље сведочи чињеница да је за врло кратко време неколико малишана запало за око клубовима из највишег ранга као што су Партизан, Чукарички, Колубара…
– То је без сваке сумње највеће признање за наш колектив. Штавише са неким од клубова успоставили смо и спортску сарадњу. Наша деца су више пута играли са вршњацима из Партизана, али и са другим клубовима – каже Дарко Бошковић, тренер једне од селекција.

 


 

Scroll to Top