ОДРЖАНА СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФСО ЛАЗАРЕВАЦ

 

На 2. седници 16.сазива Извршни одбор Фудбалског савеза општине Лазаревац, донео је неколико важних одлука. Поред усвајања записника са претходне седнице, као и усвајања одлука Одбора за хитна питања, пред члановима ИО ФСОЛ био је финансијски извештај за 2022.годину, као и усвајање календара такмичења за пролећни део првенства Општинске лиге, Лиге петлића и Купа Србије на териотрији ФСО Лазаревац. На овом састанку водећи људи ФСОЛ усвојили су измене и допуне Пропозиција за такмичење Општинске лиге. Наставак првенства у овом рангу као и Лиги петлића почеће 1.априла. Првопласиране некипе играће две бараж утакмице (10. и 17.јун) за првака и тиме одлучити путника у виши ранг Прву „Б“ београдску лигу. Полуфинални мечеви Купа Србије су на програму 10. марта, а финална утакмица је заказана за 3.јун. У овом такмичењу учествоваће Турбнина (Вреоци), Раднички (Рудовци), Шумадија (Шопић) и ОФК Будућност (Дудовица).


Једна од важнијих тема свакако је било одређивање термина одржавања Прве редовне седнице Скупштине ФСО Лазаревац. На предлог председника Марка Ранковића, усвојен је предлог дневног реда за овај скуп, а одлучено је да се Скупштина одржи у среду 29.марта у 17 часова у просторијама ФСОЛ.
На дневном реду седнице Извршног одбора се и овога пута нашло неколико молби и захтева како клубова тако и појединаца. Руководство савеза је најавило да ће и у наредном периоду покушати да помогне клубовима кроз донације спортске опреме, баш као што је пракса била и у претходној години.

 


МЛАДИ БОРАЦ И 20. ОКТОБАР ОДУСТАЛИ ОД ТАКМИЧЕЊА!

 

Фудбалски клубови Млади борац из Жупањца и 20.октобар из Трбушнице обавестили су надлежне у ФСО Лазаревац о одустајању од такмичења у Општинској лиги. Тако ће група „А“ и група „Б“ у наставку сезоне да броје по осам клубова, а по Пропозицијама за такмичење, сви резултати поменутих клубова биће обрисани. Такође, јасно је да ће због чињенице да су обе лиге имале непаран број клубова, на пролеће по два клуба да буду слободна.
– Свакако да смо разочарани чињеницом да су два клуба одустала од такмичења. Покушали смо да изнађемо решење, али до њега једноставно и поред добре воље нисмо дошли. Мислим да тиме фудбал највише губи, али се исто тако надамо да нећемо имати сличних ситуација у периоду пред нама. Уједно, хоћемо да верујемо да ће се фудбал у Жупањцу и Трбушници ускорио поново играти, јер ове две средине без сумње то и заслужују- рекао је Марко Ранковић, председник ФСОЛ.

 


 

Scroll to Top