НЕМА ВИШЕ БОМБАРДЕРА СИНИШЕ

 

Србија, Европа и светски фудбал остали је без божје левице. У Риму је после дуге и тешке болести у 54. години преминуо легендарни фудбалер Синиша Михајловић. Престало је да куца срце вечитог победника. Сви су веровали и молили се за још један тријумф, Па ипак, кључну утакмицу, одлучујућу битку, ону најважнију животну, Синиша је изгубио. Изгубио је иако су сви веровали у још један сигуран тријумф, човека чије име ће остати уклесано у фудбалским алманасима. За сва времена.
Писати или причати данас у овом тешком тренутку о животном и фудбалском путу насмејаног дечака из вуковарског Борова насеља, било би више од романа. И ма каква садржина приче да би била, неки нови рукопис, просто, био би неминован. А, о Синиши Михајловићу ће се и те како тек писати, говорити и препричавати… Кружиће та прича планетом, преносиће се са колена на колено.
Прерани одлазак мајстора фудбала, непоновљивог извођача слободних удараца, стрелца, истинског лидера, свакако је најтежи губитак за његову породицу. Али, остаће огромна провалија у срцима оних који су имали привилегију да га познају и са њим сарађивали на терену и ван њега. Синишин одлазак, још дуго ће парати утробу оних који су навијали за њега. Памтиће га у његовом Борову насељу, у Новом Саду и Војводини, у његовој Црвеној звезди и Београду, Србији, Италији…
Ко зна колико ће се још премотавати снимци и сцене када Синиша стиснутих песница, раздраганог лица, улепшаних посебним осмехом, трчи на „Маракани“ ка његовој северној трибини у загрљај „Делијама“, што је обично чинио у тренуцима када је Звезди и њеним навијачима пружао тренутке уживања. Тренутке славља у походу на европске и светске тронове. Такав је био и у Роми, Сампдорији, Лацију, Интеру, Болоњи, Милану… Такав је фудбалски бомбардер, божја левица, био и као репрезентативац Србије, своје земље коју је неизмерно волео и свуда се поносио њом. Увек посебан као играч и касније као тренер.
Зато данас неизмерно тугују Дејо, Панчев, Бина, Југа, Дуле, Дика,Лука, Миле, Маре, Шабан, Роби, Илија, Влада, али и Манћини, Тоти, Батистута, Дел Пјеро, Рибери… Сузе натапају лице Љупка Петровића и Мише Косановића, који су га тренурали. Драгану Џајићу који га је довео у Звезду. Неизмерно тугују и они којима је током каријере био и ривал.
Сахрана Синише Михајловића, по жељи породице биће обављена у понедељак у Италији у граду Риму где је провео добар део живота.
Почивај у миру фудбалски бомбардеру.

Scroll to Top