НАРЕДНОГ ВИКЕНДА ПОЧИЊЕ НОВО ПРВЕНСТВО ПРВЕ ОПШТИНСКЕ ЛИГЕ

 

Летњи одмор је завршен. Утакмицама 1.кола наредног викенда почиње ново првенство Прве општинске лиге. Од ове јесени Фудбалски савез општине Лазаревац под својим окриљем поново, после неколико година има Прву и Другу општинску лигу. У конкуренцији „прволигаша“ за бодове ће се борити десет тимова, док је у Другој лиги седам клубова.
Када је реч о новој сезони на теренима Прве општинске лиге у њој су се нашли клубови који су пласманом у претходном првенству изборили то место. Из тог разлога, очекује се да лига буде знатно квалитетнија и садржајнија, тим пре што је већ за наредну сезону најављено смањење са десет на осам тимова. Очекује се и занимљива битка за опстанак, јер ће овај ранг попунити првак Друге општинске лиге, док ће се играти и бараж у којем ће актери да буду први изнад црте за испадање и другопласирани клуб из друштва „друголигаша“.
На премијери је на програму неколико изузетно занимљивих окршаја. Као и претходне јесени, на премијери врпцу ће да пресеку Петка и барошевачка Младост. Слобода из Стубице дочекује Раднички из Дрена, док ће Борац из Араповца на тешко гостовање у Врбовно. Незахвално је наслутити ко је фаворит или аутсајдер у мечевима Слога – Шумадинац и Бурово -Младост (Чибутковица).
Руку на срце, без обзира на то што се прелазни рок завршава у поноћ 15.септембра, летња фудбалска пијаца у клубовима две лиге ФСОЛ протекла је скромно, што опет, може да наговести да ће екипе у нову сезону углавном са старим и провереним снагама.
Све је спремно за премијеру. Лопта може на центар.

 


 

Scroll to Top