ФСО ЛАЗАРЕВЦА БИО ДОМАЋИН КАМПАЊЕ „ЖИВОТ У ТВОЈИМ РУКАМА“

У организацији Црвеног крста Србије и Црвеног крста Лазаревца, а уз подршку Градске општине Лазаревац, Савеза спортова и Фудбалског савеза наше општине у просторијама ФС општине Лазаревац данас је одржана обука за 20 спортиста и спортских радника са територије ГО Лазаревац у оквиру кампање „Живот у твојим рукама”.
Овај догађај отворили су секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић и председник ГО Лазаревац Бојан Стевић, а поред њих присутне су поздравили и председник ФСО Лазаревца Марко Ранковић и капитен и играч ФК Колубара Никола Васиљевић.

Председник ГО Лазаревац Бојан Стевић је овом приликом истакао да су обуке спортиста и спортских радника у пружању прве помоћи онима којима је то потребно од огромне важности, јер су ти први минути у случају срчаног застоја драгоцени и од пресудног значаја.
Акценат данас одржане кампање „Живот у твојим рукама” је едукација пре свега спортиста, спортских радника, али и грађана да реагују у тренуцима наглог застоја срца. Полазници данашње обуке прошли су обуку савладавања основних мера оживљавања, као и обуку о начину коришћења аутоматског спољашњег дефибрилатора.

Scroll to Top