ФСО ЛАЗАРЕВАЦ ПОНОСАН НА ТРЕНЕРЕ ПЕТРОВИЋА И МИЛОВАНОВИЋА!

 

Пре неколико дана за фудбал у Лазаревцу и наш Савез, стигла је лепа вест из Фудбалског савеза Србије, када је руководство наше националне куће фудбала изабрало тренера Алексасндра Петровића за селектора кадетске репрезентације Србије (У-17).
Реч је о искусном стручњаку, бившем фудбалеру више клубова из лазаревачког краја, а који је тренерску каријеру градио кроз рад у женском фудбалу. Аца је посебан траг оставио у Црвеној звезди где је практично радио са свим селекцијама, био помоћник, а онда и шеф стручног штаба сениорског тима црвено-белих. Отуда, није ни зачудила одлука врхушке ФСС да улогу селектора повери овом Лазаревчанину.
Онда је уследила  и друга лепа вест, а она се тиче Петровићевог избора стручног штаба у којем је улога тренера голмана припала још једном нашем суграђанину Предрагу Миловановићу.
У Лазаревцу, али и фудбалу популарни „Мошика“ важи за човека из спортске, фудбалске породице, али и сјајног стручњака посебно на пољу обуке голмана. Радио је то Миловановић са успехом у сениорском тиму Колубаре, а један је од стубова ЖФК Колубара, актуелног лидера Прве лиге Србија. Све то била је довољна препорука да се нађе у стручном штабу женске кадетске репрезентације Србије.
Пред Петровићем и Миловановићем ових дана је и деби. Наиме, кадеткиње Србије налазе се у Португалији где учествују на турниру где ће им поред домаће репрезентације ривали да буду и селекције Чешке и Велса.
Александар Петровић и Предраг Миловановић су активни чланови Организације фудбалских тренера ФСО Лазаревац.

 


И СТОЈАНОВИЋ ПРЕДВОДИО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ

 

У не тако далекој прошлости још један наш члан је био у националним селекцијама као тренер и селектор. Реч је о Дарку Стојановићу, бившем фудбалеру, али и некадашњем судији највишег ранга (судио финале Купа СЦГ Црвена звезда – Железник 0:1), касније оснивачу и тренеру у ЖФК ЛАСК из Лазаревца. Уследила је потом селидба у ЖФК Црвена звезда где је и данас активан као шеф стручног штаба клуба из Љутице Богдана 1а.

 


 

Scroll to Top