У ПЕТКИ ИСПИЛИ ШАМПАЊАЦ ЗБОГ ОСВАЈАЊА ЈЕСЕЊЕ ТИТУЛЕ

 

Гледано у спортском смислу, теорија некада зна да се обистини и баци на под предвиђања.. Међутим, у Фудбалском клубу Петка из истоименог места, сматрају да нема места калкулацији, па су одмах после победе у дербију кола у Лукавици над Слогом (4:1), похитали у своју „биртију“ у центру места како би прославили јесењу титулу. Елем, да будемо до краја прецизни. Петка је тренутно лидер Групе „Б“ Општинске лиге са 18 бодова, три више од најближег ривала из Лукавице. Поменута теорија са почетка текста каже: да би се Слога нашла на првом месту и зимовала на трону, потребно је да у последњих 90 минута јесењег дела победи као гост Младост из Баршевца са ни мање ни више него 12:0! „Много је куме“, што би рекао непоновљиви глумац Милорад Мандић Манда у „Лепа села, лепо горе“. Али…
– Нисмо могли да одолимо чињеници да смо на првом месту. Већ смо прославили тај податак. Иза нас је успешна јесења сезона. Наравно, играчи су најзаслужнији за успех, а онда тренер, навијачи, па тек онда ми из управе клуба – каже Ђорђе Радоњић, један од челника „Селтика“ из лазаревачког предграђа.
Фуриозно су зелено-бели кренули у трку за бодове, али била су и два кикса

– Имамо добру лигу, занимљиве утакмице… Доживели смо два пораза, али то није примљено трагично. Нама тренутно резултати и пласман нису примат, јер желимо да клуб уздигнемо на виши ниво у организацијом, а посебно по питању инфраструктуре. Радимо на томе. Е, сада, када су резултати већ такви какви јесу, онда повода за задовољство мора да буде.
Следи пауза, а онда пролећна искушења?
– Одмараће се играчи, а ми из клуба треба још неке ствари да одрадимо. Пауза јесте дуга, али је то прилика за комплетирање идиличне слике. Наставак трке биће јако занимљив у нашој групи.
Утисак је да је тренер Марко Јанковић добро укомпоновао екипу?
– Сложиле су се коцкице. Имамо искусну екипу и пар млађих играча. Лепо је то деловало. Приметила је и публика. Верујем да ће и навијача да буде још више. Потрудићемо се да и њима обезбедимо удобнији конфор – обећава Радоњић.
Фудбалска Петка слави и чека вести из Барошевца. Због – теорије.


РАДНИЧКИ И ЦВЕТОВЧАНИ У ТРЦИ ЗА ТРОН

 

Када је реч о Групи „А“ Општинске лиге, јесењи првак биће познат тек после последњег кола првог дела. Раднички из Дрена је тренутни лидер са 19 бодова, док је Младост из Цветовца, верни пратилац са бодом мање (18). Да би први прошли кроз циљ, без обзира на учинак Цветовчана, фудбалери из Дрена треба да славе против Шумадинца из Крушевице на домаћем терену.
Младост има шансу да тријумфално прође кроз циљ уз обавезну победу на гостовању над аутсајдером из Бистрице, само ако састав из Дрена одигра нерешено или буде поражен.Из тог разлога два поменута дуела су у центру пажње када је реч о дуелима последњег јесењег кола.

 


 

 

Scroll to Top