СТОП НАСИЉУ! ЗА ВИКЕНД БЕЗ ОМЛАДИНСКОГ ФУДБАЛА У БЕОГРАДУ

 

Поводом инцидента који се догодио на утакмици млађих пионира ФС Београда, између екипа Милано старс и Будућност из Добановаца, а на којој је тренер Милано старса након утакмице физички напао главног судију и нанео му тешке телесне повреде, руководство ФСБ је одржало састанак са  комесарима суђења свих такмичења под патронатом београдске куће фудбала и на истом заузет је заједнички став и најоштрије је осуђен обезумни чин насиља који се догодио на месту где то најмање приличи, и пред онима пред киме то најмање приличи, децом од 13 година.
У знак протеста и подршке повређеном судији, одлучено је да службена лица неће бити делегирана ни на једном мечу млађих категорија који је наредног викенда требао бити одигран на територији ФС Београда, те се ни саме утакмице неће играти. Комплетна кола су одложена.
У атмосфери у којој се тренутно налази српско друштво, после бројних трагедија чије ране нису још зацелиле, и никада неће, морали смо да присуствујемо још једном чину насиља, и то нажалост на фудбалском терену.
Фудбалски савез Београда ће у будућности најригорозније кажњавати сваки чин насиља на утакмицама које се играју у такмичењима под окриљем ФСБ и борити се против недоличног понашања свим расположивим средствима.

 


 

Scroll to Top