ФУДБАЛСКА ПРИЧА ИЗ КРУШЕВИЦЕ

Неко би рекао обична утакмица. Други би констатовали лепо време, добар терен…Мањи број, би коментарисао игру, голове, шансе… „Стручњаци“ би се бавили рецимо суђењем. Окрени, обрни и сви би били у праву. Па ипак, утакмица 6. кола Општинске лиге ФСОЛ (Група А), одиграна између Шумадинца и Младости из Цветовцa, била је на неки начин, више од обичне борбе за бодове.
Тек, оно што ће да остане уписано гласи: Цветовчани су као гости остварили победу (3:1). Суђење је било добро. Голови сваки на свој начин лепи. И ту би, опет, неки ставили тачку. Рекли би – крај.
Међутим, поменута утакмица завређује много више приче.


Домаћин из Крушевице показао је како би у бити требало да изгледа један спортски догађај. Наравно, у томе су им свестрано помогли и гости из Цветовца. Поред бодова који се пишу, меч крај пута за Аранђеловац, имао је хумантирани карактер. Средства од продатих карата биће уплаћена за лечење мале Саре Матић, девојчице из Лазаревца која се бори са опаком болешћу.
– Одлучили смо да утакмица има хуманитарни карактер. Наше мало, са Сару може да буде много. Хвала свима који су се одазвали позиву. Хвала и играчима оба клуба који су такође купили карте, као и судије и делегат. Показали смо сви да можемо да се уздигнемо изнад свакодневице, да игру и резултат бар на кратко потиснемо у други план – рекао је после утакмице Милета Симеуновић, први човек Шумадинца и искусни спортски радник.
И заиста, било је то лепо недељно поподне у Крушевици.
А, када је реч о Шумадинцу, он годинама, деценијама сања да добије кров над главом. И радови су у току. Кренула је изградња клупске зграде, која би требало да замени актуелне контејнере (читај оквир).
– Радови су у току, па бисмо волели да на пролеће отворимо просторије. Сматрамо да је клуб то заслужио, да нам је то неопходно, јер садашњи услови су чак и испод стандарда за наш ранг – каже Симеуновић.
Приметно је да терен, иако нешто мањих димензија, одише фудбалским духом. Е, сада, разумљиво је да се на њему играчи Шумадинца боље сналазе, више им прија та скученост, али ето, и ривал из Цветовца је показао да може да се игра добро и у таквим условима.
Заправо, за похвалу је пажња на који начин у Крушевици организују утакмице. Довољне су две речи да све објасне – под конац. И зато, капа доле људима из Шумадинца.
А, гости не би били гости када нешто не би „приговорили“.
– Овде је прелеп амбијент, само штeта што нема једна кафаница, па да овде угасимо жеђ – добаци један од навијачи Младости.
Домаћини као домаћини, нису остале без одговра:
– Има ту горе, у близини продавница, продају тамо воду. Може да се купи и неке занимације.
И нема сумње, биће много лепше када Шумадинац (коначно) добије кров над главом.
Заслужила је то фудбалска Крушевица. Одавно.

 


ИСТОРИЈСКИ КОНТЕЈНЕРИ ИЗ ЦВЕТОВЦА

 

Одмах по доласку на терен у Крушевици легендарном Драгану Шваби Маринковићу, бившем играчу и актуелном члану руководства клуба из Цветовца, није промакао један детаљ.
– Ово су контејнери који су били у Цветовцу, на терену крај језера, када смо се први пут селили. Из њих смо излазили када смо остварили прве успехе и када смо се пласирали у тадашњу Прву београдску лигу. Ево, сад ме прође нека језа. Желим нашим ривалу да ускоро добије просторије какве му припадају. А, онда контејнер може у историју – рекао је популарни Шваба из Цветовца.


Scroll to Top