ПРЕМИНУО ЛЕГЕНДАРНИ ФУДБАЛЕР И ТРЕНЕР ТЕК ИЗ ВЕЛИКИХ ЦРЉЕНА

 

Фудбал у Лазаревцу остао је без још једног узорног члана. У 79.години престало је да куца срце Миливоја Танасковића, некадашњег фудбалера и тренера ТЕК из Великих Црљена. Популарни Кале, у тиму заједно са братом Милутином Пулетом, важио је за једног од најбољих играча популарних „енергетичара“ свих времена. Рођен је 23.новембра 1944.године у питом селу Наталинци, где је и фудбалски проходао, да би касније као огромно појачање стигао на стадион крај термолектране и ту исписао златне странице клуба. Играо је у генерацији са голманом Живанићем, Андром Милинковићем, Ивом Миросавићем, Крезом Жујевићем, Терзићем, Владом Николићем, Маринковићем, Гином Пауновић, Јовом Драгићем, Катићем… у ондашњој Српској лиги, а касније се посветио тренерском послу и предводио сјајну генерацији у којој су били голман Цига Ракчевић,Мики Аксентијевић, Бека Николић, Љуба Врбашки, Слоба Миловановић, Фриц Богдановић, Гега Митровић, Станковић, а касније Својић, Скич Иванић, Плећевић, Куле Јовановић, Влада Симић, Браћа Андрић, Гвозденовић, Мићић, Радојичић…  и многи, многи други. Средином 90.година претходног века, био је поново на корак да као тренер ТЕК поново уведе у Српску лигу.
Остаће запамћено да је Кале био неустрашиви стрелац. Низак растом, али у скоку и ударцем главом, кажу, био је као Герд Милер. Звали су га многи познати клубови, али он је остао у Великим Црљенима и Лазаревцу где је засновао породицу и радни однос.
Фудбалски ген пренео је и на сина Миодрага који је био нада Колубаре, а касније као и његов отац играо у ТЕК и лазаревачки Борац.
Сахрана Миливоја Танасковића, обавиће се у суботу у 14 часова на Градском гробљу у Лазаревцу.

 


 

Scroll to Top