ПРЕМИНУО АЛЕКСАНДАР ГРОС (87), БИВШИ ПРЕДСЕДНИК ФС БЕОГРАДА

 

Фудбалски спорт изгубио је још једног вредног и узорног члана. У Обреновцу је у 87.години преминуо Александар Грос, некадашњи председник Фудбалског савеза Београда.
Од раног детињства заволео је фудбалски спорт и остао му веран до последњег дана живота. Грос је после играчке каријере обављао бројне, и те како значајне улоге у фудбалском спорту. Његово име остаће уписано у алманасима  посебно када је реч о Обреновцу. Био је дугугодишњи председник Радничког, где је на месту члана Скупштине овог клуба био до смрти. Они који су га познавали, увек су имали само речи хвали за овог човека. Знао је, кажу, да у свакој прилици буде при руци. Био је спреман да посаветује, да послуша, али и да се нашали.
Александар Грос је био на челу Фудбалског савеза Београда у периоду од 1982. до 1986. године. У то време, први сарадник био му је легендарни Никола Јоцковић. Са бата Јоцкетом, тада генералним секретаром ФСБ, радио је на уздизању фудбала у српској престоници, са посебним акцентом на мање средине. Као вредан и узоран функционер, био је биран и у највише органе тадашњег Фудбалског савеза Србије. Могао се Грос видети ну друштву непоновљивог Миљана Миљанића, али и других бројних челника српског фудбала.
Сахрана Александра Гроса, обавиће се у четвртак 6.јуна у 13 часова  на старом гробљу у Обреновцу.

 


 

 

Scroll to Top