БОРАЦ 1966 НОВИ ЧЛАН ПРВЕ ОПШТИНСКЕ ЛИГЕ

 

Фудбалери Борца 1966 из Лазаревца постали су нови чланови Прве општинске лиге ФСОЛ. Они су у две утакмице баража за попуну овог ранга, били успешнији од Пролетера из Врбовна. У првом мечу одиграном у Петку, није било победника (3:3), док су лазаревачки црвено-црни у реваншу у Врбовну остварили победу резултатом – 4:3.
У две утакмице обе екипе су показале огромну жељу да стигну до циља. Пролетер је био фаворит на папиру јер је био потиснути тим у Првој општинској лиги, док је Борац 1966 сезону у Другој општинској лиги завршио на другом месту.
Колико је бараж донео добар и неизвестан фудбал, најбоље говори чињеница да је виђено чак 13 голова. Уз то, утакмице су обележили бројни преокрети, узбуђења…
Пролетер је до одласка на одмор имао два гола предности (2:0), баш као што је био случај и у првој утакмици ових екипа, али је Борац 1966 успео да се врати и стигне до победе. Лазаревчани су знали да искористе играча више на терену, пошто је голман екипе из Врбовна искључен у 19. минуту.
Стрелци за Пролетер су били: Стефан и Филип Живковић и Бранко Николић, док су за Борац 1966 голове постигли: Ђорђе Белаћевић и искусни  Душан Стојановић који је постигао хет-трик.
Циљ смо остварили, а од овог тренутка крећемо у поход на Прву београдску лигу. Жеља је да клуб ускоро вратимо на пут који му и припада. Хвала играчима, стручном штабу, али и навијачима који су нам пружили значајну подршку – рекао је одмах после дуела у Врбовну Слободан Макић, један од челника црвено-црних.
Свима у Пролетеру је тешко пала селидба у нижи ранг.
Нисмо ово очекивали, али у фудбалу се и такве ствари дешавају. Честитамо ривалу, а нама остаје да збијемо редове и да се вратимо у Прву општинску лигу, где мислимо и да нам је место – рекао је Аца Јовановић, тренер и „алфа и омега“ клуба из Врбовна.
Сада је познато да ће у наредној сезони Прву општинску лигу да чине: Младост (Барошевац), Младост (Чибутковица), Петка, Слобода, Шумадинац, ОФК Борац (Араповац), Младост (Цветовац) и Борац 1966 (Лазаревац).
У Другој општинској лиги играће: Пролетер, Слога, ОФК Раднички, Бистрица, Стрмово, БСК, Млади радник, Степојевац 1934 и они клубови који се у међувремену пријаве у такмичење.

 

 

Scroll to Top