ФУДБАЛСКИ ЛАЗАРЕВАЦ ТУГУЈЕ ЗБОГ СМРТИ РАДОВАНА РАДАКОВИЋА

Радован Радаковић

После дуге и тешке болести синоћ је у 52. години преминуо Радован Радаковић, бивши голман Партизана и репрезентације наше земље. Популарни Радак је у богатој каријери променио је више клубова у земљи и иностранству и у сваком оставио упечатљив траг. Фудбалски Лазаревац посебно тугује, јер је Радаковић својевремено чувао мрежу Колубаре, а био је и на клупи зелено-црних у време када се клуб такмичио у тадашњој Другој лиги.
Остаће записано у фудбалским алманасима да је овај „лаф међу стативама“ чувао мрежу Партизана, па ће га навијачи клуба из Хумске 1 посебно памтити. Током каријере био је у Земуну, Обилићу, БСК из Батајнице чачанском Борцу. Боравио је у Белгији где је бранио за Стандард из Лијежа, да би се по повратку из иностранства обрео Радничком из Крагујевца, потом у Партизану, а онда следи селидба у Штурм (Аустрија), Вождовац и лазаревачку Колубару.
Уписао је Радован Радаковић је две утакмице у дресу са државним грбом и у оба пута наша селекција није поражена. Уписао је реми са Русијом (1:1) и победу над Фарским острвима (6:0).
Као тренер Радован Радаковић је поред Колубаре још седео на клупи ОФК Младеновца, Смедерева, радничког из Крагујевца, Шумадије и Вршца.

Scroll to Top