ФС БЕОГРАДА НА ВЕЛИЧАНСТВЕН НАЧИН ОБЕЛЕЖИО КРАЈ ГОДИНЕ

 

Фудбалски савез Београда на величанствен начин обележио је крај 2023.године, а уједно и кренуо у сусрет наредној. На коктелу који је уприличен у ресторану  у склопу стадиона Вождовца, београдска кућа фудбала дочекала је госте из ФС Србије, регионалних и општинских савеза, бивше председнике, генералне секретере ФСБ, представнике клубова, судија, тренера, спонзоре, пријатеље, сараднике и представнике медија.
Присутнима је приказан сјајан видео материјал, као нека врста ретроспективе урађеног у години на измаку. Посебно место заузео је прилог о историјском успеху аматерске репрезентације Београда која се у шпанској Галицији окитила титулом вицешампиона Европе. Тим поводом играчима, стручном штабу и руководству ове генерације уручене су пригодне плакете. Признања су припала и ФС Србије и ФС региона Војводине, западне и источне Србије, као и ФС Косова и Метохије.
За говорницом су се смењивали председник ФСБ Марко Здравковић, генерални секретар београдске куће фудбала Милош Мирковић, генерални секретар ФС Србије Јован Шурбатовић… Међу гостима били су Драган Џајић, Ненад Бјековић, селектор „орлова“ Драган Пикси Стојковић, Стеван Дика Стојановић, Мирослав Тањга…
– Иза нас је успешна година, а све ћемо учинити да наредна буде још боља. Хвала вам на сарадњи, јер овакве тренутке увек делимо са вама. Пред нама је још много обавеза, рекао бих и изазова, а верујем и успеха као што је направила аматерска селекција нашег главног града – казао је између осталог Марко Здравковић, први човек најбројније спортске породице у српској престоници.
Присутнима се обратио и генерални секретар ФС Србије Јован Шурбатовић, својевремено и први оперативац ФСБ.
– Лепо вас је видети у оволиком броју. ФС Београда је увек имао значајно место када је реч о фудбалу нашој земљи. Као кровна организација желимо да фудбал у Београду учинимо још квалитетнијим. Хоћемо да помогнемо на свако пољу, новим пројектима, акцијама, донацијама… Имамо повода да се похвалимо и успехом националне селекције. Коначно смо учесници континенталне смотре најбољих репрезентација. Хвала вам на подршци. Желим вам испред ФСС много успеха и у Новој 2024. години – нагласио је Шурбатовић.
Фудбалски савез општине Лазаревац на овој свечаности представљали су председник Марко Ранковић, уједно и члан Извршног одбора ФСБ, секретар Милоје Радичевић, стручни сарадник Ана Јовић, представници клубова Мића Милошевић (ОФК Будућност, Дудовица) и Душан Шука (Шушњар 1977).

 


ПИКСИ: ПОЗДРАВИТЕ МИ ГРЧИЋА!

 

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић, добио је посебан аплауз за остварено са „орловима“. Наравно, Пикси је услишио бројне жеље за фотографисање, али и за причу, онако, што се обично каже „с ногу“. Са задовољтвом је причао и са руководством ФСО Лазаревац, а за наш сајт је рекао:
– Шта има ново у Лазаревцу, како се град развија? Како игра Колубара? Познато ми је да је то фудбалска средина, много је играча са тог подручја.


На констатацију да је некадашњи играч нишког Радничког Драган Грчић, наш суграђин, легенда Колубаре и активни фудбалски тренер Пикси је озарио лице.
– Какав је то играч био! Када је он играо на Чаиру, ја сам сам тек почињао каријеру, посматрао тренинге те велике и легендарне генерације Радничког. Добро се сећам Грчића, али десио му се пех, повреда га је спречила да направи сјајну каријеру. Поздравите ми Грчића, Колубару и све љубитеље фудбала – поручио је Стојковић.


УРОШ ПАВЛОВИЋ ДЕО
АМАТЕРСКЕ СЕЛЕКЦИЈЕ

Међу играчима који су чинили аматерску репрезентацију Београда и који су добили признање за успех у Шпанији, нашао се и Урош Павловић. Момак рођен у Великим Црљенима, бивши играч ТЕК Слоге, млађих селекција Црвене звезде, Колубаре, а сад члан БАСК ТЕК, био је важна карика у саставу који се окитио насловом вицешампиона Европе.
– Поносан сам што сам у оваквом друштву, заиста је привилегија. Ово признање делим са свима који су били уз мене, од породице, пријатеља, бројних тренера… – поручио је Урош.

 


 

Scroll to Top